Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Фестивал на Драконовите лодки - 29.06 и 30.06.2024 г.

25.06.2024 г.

Източник: Официална Facebook страница "Фестивал на Драконовите лодки"

 

 

 

Каним ви на "Фестивал на Драконовите лодки", който ще се проведе този уикенд (29.06 - 30.06.2024 г.) на езерото Панчарево!

 

Събитието се организира със съдействието на китайското посолство в България и с подкрепата на Община Панчарево. Тази година фестивалът обещава да бъде значително по-голям и по-интересен от миналогодишното издание.

 

Фестивалът на Драконовите лодки е вдъхновен от древната китайска традиция, която води началото си от опита на хората от царство Чу да спасят поета Цю Юен с лодки. Това зрелищно събитие ще ви пренесе в историята и културата на Китай, предоставяйки ви уникалната възможност да се насладите на състезанията с драконови лодки, които са особено популярни по средното и долното течение на река Яндзъ.

 

Лодките-дракони са тесни и дълги, украсени с глава на дракон отпред и опашка отзад. Фестивалът ще започне с церемония по пробуждане на драконите, по време на която се измиват и изписват очите на драконите – ритуал, който символизира даване на живот и сила на лодките.

 

През двата дни на фестивала ще имате възможност да наблюдавате вълнуващите състезания, където екипите ще се състезават в синхрон и издръжливост. Освен спортните събития от 11:00 до 18:00 часа в зона "Рибарника" ще се проведе и мултикултурна програма с музика, танци, творчески работилници, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложби, кътове за храна и напитки и много други забавления.

 

Очакваме ви!

Прочетете повече на официалната Facebook страница на събитието ТУК!