Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Чехия
Португалия
Малта
Турция
Дубай и Абу Даби
Северна Македония
Сърбия
Грузия
Русия
Израел
Египет
Мароко
ЮАР
БЪЛГАРИЯ
ЧЕРЕН ПЕТЪК
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ПОЧИВКИ ЗА НАД 55 ГОД.
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
ЯПОНИЯ
BLACK FRIDAY
ЧЕРЕН ПЕТЪК!

Акаба

Акаба, Йордания

Акаба е единственият пристанищен град в Йордания, разположен в югозападната част на страната. Намира се в залива Акаба в североизточната част на Червено море. Населението е около 100 000 жители.

 

Акаба е бил населен 4000 г. пр.н.е. Градът е построен върху останките на древната крепост Айла. Още древните жители на селището са се възползвали от стратегическото му разположение на кръстопътя на търговските пътища между Азия и Африка.

 

Днес градът е много важен за Йордания, тъй като е единственият град в страната с излаз на море и приема десетки хиляди туристи ежегодно. Подходящите климатични условия с много слънчеви дни, както и пясъчните плажове са привлекателни залюбителите на морския отдих. Тук може да се практикува различни водни спортове като гмуркане и плуване, а в залива живеят над 40 вида морски животни и 140 вида корали.

 

В Акаба се намира най-старата църква, известна засега, която е построена през III в. Друга известна забележителност е укреплението от XII в. Внимание заслужава и Научната морска станция.

Екскурзии и почивки до Йордания »