Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Египет
Мароко
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ

Алгарве

Португалия

Алгарве е най-южният регион на Португалия. Там живеят постоянно близо 450 000 жители, като това обхваща 16 общини. Фару в административният център на областта. Там се намират международното летище и Университетът на Алгарве. 

Алгарве е един от популярните за туризъм региони в Поругалия. Това до голяма степен се определя от факта, че има множеството плажове, средиземноморски климат и сравнително ниски цени. В околността, разбира се, могат са се намерят и известни луксозни курорти и спа хотели. Най-големите и популярни плажове са Marinha Beach и Armação de Pêra, основният СПА курорт е Caldas de Monchique. Предпочитан е и голф-туризмът, поради добрите условия за практикуване на този спорт.

Около 7 милиона чужденци посещават Алгарве и околността годишно, като се включат и португалските туристи, броят нараства до 10 милиона посетители. Много от чужденците предпочитат да си закупят дори собствена вила, тъй като всеки гражданин на Европейския съюз може свободно да си купи земя, като бюрокрацията е сведена до минимум.

Освен туризъм Алгарве има традиции в отглеждане на смокини, бадеми, портокали, ягодови дървета и корков дъб. Морето, от друга страна, предоставя голямо разнообразие от дарове и риба.

Екскурзии и почивки до Португалия »