Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Португалия
Дубай и Абу Даби
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ

Аман

Аман, Йордания

Аман е един от най-старите постоянно обитавани градове в света. Считан е за търговския, политически и културен център на страната.

 

Аман е столица на Йордания, а също и най-голям град в страната. Разположен е в северозападната част на страната. Първоначално е бил построен на седем хълм, но сега територията му се разпростира на 19. Населението на града наброява над 1.9 милиона жители.

 

Столицата успява умело да съчетае и представи по атрактивен начин както дългогодишната си история, култура и традиции, така и модернистичния си дух и адаптивност към Западната култура. Смята се, че това е един от най-разкрепостените градове в Арабския свят. Своите туристи радва основно с множеството исторически и археологически паметници на културата. Главните забележителности на Аман включват: Византийската църква, Римският театър, Храмът на Херкулес (Цитаделата), дворците на Омиад и Басман, търговската улица Вакалат и други. В града могат да бъдат посетени и множество музеи, сред които особен интерес представляват Археологическият и Фолклорен музей.

 

Възможностите за забавления и нощен живот също са многобройни и разнообразни.

Екскурзии и почивки до Йордания »