Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Мароко
Египет
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Бруклински мост

САЩ

Бруклинският мост е построен между 1869 и 1883 г., свързва Манхатън с най-гъсто населения квартал на Ню Йорк, Бруклин. Мостът е един от най-великолепните забележителности в Ню Йорк.

Движещата сила за проектa по построяването, Джон Рьоблинг, е немски имигрант, който е работил за пруското правителство като мостов и пътен строител. Джон Рьоблинг е основоположник на идеята за изграждане на мост над East River. Той умира, работейки по моста и не успява да види своето творение в готов вид. Тогава синът му Вашингтон Рьоблинг, поема ръководството на проекта.

Бруклинският мост се нарежда сред един от най-големите инжинерни подвизи на 19-ти век и остава сред популярните и добре познати забележителности в Ню Йорк. Дължината му е около 1,8 км. Това прави Бруклинският мост най-големия окачен мост в света. Най-осезаемата особеност на Бруклинския мост са двете кули. Те се издигат на височина от 84 метра и характерно за тях са готическите арки.

Бруклинският мост се превръща в исторически паметник. Той става официално национален паметник през 1964 година.

Пешеходната пътека, не само дава възможност на посетителите да пресекат реката, без да бъдат притеснявани от трафик, но тя също така предлага прекрасна гледка. Чудесният изглед е към Манхатън, Бруклин , Ню Йорк Харбър, включително Статуята на свободата.

Екскурзии и почивки до САЩ »