Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ 2018
ЕКЗОТИКА
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
ВЕЛИКДЕН
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Вади Рум

Вади Рум, Йордания

Вади Рам е полупустинно място със скални възвишения в Йордания, разположено в югозападната част на страната. Известният още като Долината на Луната феномен представлява масивен лабиринт от скални образувания, извисяващ се на 1750 м. надморска височина. Намира се на 60 км. източно от Акаба.

Вади Рам е дом за седем бедуински племена и техните стада. Мястото предлага спиращи дъха гледки, както и възможност да се разгледат и изследват каньони и многобройни празни пространства, но и да се преоткрият древни скални рисунки, някои от които на 4000 г.

Посещението на Вади Рам запознава туристите с битието и ежедневието на местните жители в бедуински лагер. Обитателите му живеят в пъстри шатри, а гостоприемството им е пословично. Характерна почерпка в бедуинска шатра е ментов чай или ароматно кафе с кардамон. За по-смелите и авантюристично настроени посетители се предлага и нощувка в под звездното небе. Важно е да се знае обаче, че разликата между дневната и нощната температура е голяма, 32-градусовите жеги през деня отстъпват на 4-градусови студове през нощта.

Екскурзии и почивки до Йордания »