Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Ванкувър

Канада

Ванкувър е чуден град, пълен с противоположности. Врата към Тихия океан, той е пресечна точка на различни култури, с динамичен ритъм на живот, космополитни ресторанти и бутици и уникални възможности за туристите, за един и същи ден да покарат ски и да излязат с лодка в морето.

Първият европейски пътешественик, посетил този район, е капитан Джордж Ванкувър, който описва в дневника си дълбоко врязаното в брега пристанище с “безброй красиви гледки”. Преди неговото акостиране мястото е използвано през летния период за преден пост от племената, живеещи край Бурардовия проток – мусквеамите от северното разклонение на река Фрейзър, и сквемишите от долините Сквемиш и Чекъмъс.

Заселването на европейците започва през 1862 година с откриването на въглища в, неслучайно нареченото така, Въглищно пристанище (Коул Харбър). През 80-те години на 19 век, районът вече се развива бурно. Но истинският пионер на Ванкувър е Джак Дейтън Празнодумецът, който става първият притежател на салон (открит през 1867 г.) в този район, известен днес като Гастаун.

Разположен край пристанището, Гастаун е живописен район с постройки във викториански стил с уединени кътчета, антикварни магазини, бутици и художествени галерии под покривите на старинни сгради. Звукът на уникалния парен часовник, наподобяващ биенето на Уестминстърските камбани, оглася тихите дворове и улички на всеки петнадесет минути. На входа на Гастаун можете да се полюбувате на чудесна панорама, стига да се изкачите на Лукаут Тауър – 33-етажна наблюдателница, издигаща с в съседство с Харбър Център. Накъдето и да се обърнете, пред вас ще се откриват, предизвикващи истинско благоговение, гледки.

Централната част на града е заета от, обхващащия 1000 акра, Стенли Парк. Това е един от най-големите градски паркове в Северна Америка. С неговите гористи пътеки, уединени езера, огромни аранжирани градини и най-големия канадски аквариум, представлява първостепенна забележителност на Ванкувър. Виещият се около парка път предлага очарователни гледки към хоризонта, към светлините на пристанището и девствените брегове, както и към живописните Норт Шор Маунтинс, издигащи се величествено в далечината.

Друг паметник на културното наследство на града е неговият Чайнатаун – вторият по големина в Северна Америка, след този в Сан Франциско. Тук животът не спира да кипи по 24 часа в денонощие. Кварталът е пълен с телефонни будки с червени покриви като пагоди, както и с екзотичните аромати на подправки, докато традиционните билкови лекарства и екзотичната храна, е наредена по опасно високи и изкривени от тежестта на изобилната стока полици.

В контраст с този шумен градски район, е тихият и спокоен парк, наречен на д-р Сун Ятсен. Той е аранжиран като класическа китайска градина от времето на династията Мин и единственият образец на това изкуство, който може да се види извън самия Китай.

 

 

Други забележителности на Ванкувър са Пенджабският пазар, Малката Италия, Гриктаун, Джапантаун и няколко корейски квартала, като всички те имат двуезични улични табели.

 

Гранвил Айлънд е място, което също трябва да видите на всяка цена. То е средище на театри, студия, галерии, ресторанти. Там се намира и известният обществен пазар с най-разнообразни стоки.

Екскурзии и почивки до Канада »