Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ
ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ
ЕКЗОТИКА
ШОТЛАНДИЯ
ИРЛАНДИЯ

Византийският музей

Атина, Гърция

Византийският музей е централен музей в Атина и един от основните в Гърция, събрали византийско и пост-византийско изкуство от късната Античност и Средновековието. Той е основан през 1914 г.

Организиран е в две крила: за византийската епоха (IV век до 1453) и за поствизантийския период (1453 до XX век). Музеят разполага с над 25 000 експоната: скулптури, икони, стенописи, живопис, керамика, тъкани, ръкописи, и мозайки, произхождащи от всички региони, докоснати от гръко-византийската култура.

Византийският музей се различава значително от Националния археологически музей, затова си заслужава да се посетят и двата. Често посетителите на града, пленени от славата на Древна Гърция и Атина, пренебрегват възможността да се запознаят подробно с историята на могъщата средновековна Византийска империя, да се върнат в най-славните години от развитието й. През 2001 г. музеят е разширен и сега тук са представени наследството от историята и изкуството не само на региона, но и на цялата Византийска империя.

Екскурзии и почивки до Гърция »