Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Витлеем

Витлеем, Израел

Град Витлеем е разположен на Западния бряг на Палестинската автономия и се намира едва на 10 км. южно от Йерусалим. Намиращият се на 765 м. надморска височина град има население от 25 000 жители.

Във Витлеем се намира базиликата “Рождество Христово”, която е построена тук, за да се помни, че това е рожденният град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил. 

Пещерата на рождението на Исус е една от основните атракции, която привлича туристи от цял свят. В нея се намира сребърната звезда, която е била положена на олтар. Смята се, че това е именно мястото, където преди повече от две хилядолетия се е родил Спасителят. 

Във Витлеем е роден и израилският цар Давид. Свято място за юдеите е гробницата на Рахел, която е била пророк и съпруга на Якоб. Животът и делата им са описани подробно в Стария завет. 

Екскурзии и почивки до Израел »