Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Чехия
Португалия
Малта
Турция
Дубай и Абу Даби
Северна Македония
Сърбия
Грузия
Русия
Израел
Египет
Мароко
ЮАР
БЪЛГАРИЯ
ЧЕРЕН ПЕТЪК
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ПОЧИВКИ ЗА НАД 55 ГОД.
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
ЯПОНИЯ
BLACK FRIDAY
ЧЕРЕН ПЕТЪК!

Влак "Червеният гущер"

Тунис

Дълбоко в проломите на скалните каньони на Южен Тунис се движи влакът наречен "Червеният гущер". Този ретро влак отвежда пътниците на приключенско пътешествие, което следва естествения път, издълбан от ждрелото Селджа в подножието на Атласките планини. Жп маршрутът разкрива на пътниците невероятна гледка към красивите каньони и пейзажи на централните тунизийски скални пустини, преминавайки през планински тунели, над стоманени мостове, в близост до природни извори и зелени оазиси.

Оригиналният влак е построен във Франция през 19 век. В продължение на много години е бил използван в столицата Тунис за транспорт около залива. След независимостта на Тунис през 1956 г. е изоставен, а през 1984 г. е възстановен от националната железопътна компания.

Пътническият влак се състои от шест вагона, единият от които е за освежаване. Туристите сами могат да се движат свободно по време на пътуването. Пълната обиколка прави за час и половина, като разбира се има планирани спирки за снимки по маршрута. Пътуването с този влак е единственият начин да се посетят клисурите на Селджа и невероятна възможност да се разгледат грандиозните червени и розови скални каньони на юг.

Екскурзии и почивки до Тунис »