Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Влак "Червеният гущер"

Тунис

Дълбоко в проломите на скалните каньони на Южен Тунис се движи влакът наречен "Червеният гущер". Този ретро влак отвежда пътниците на приключенско пътешествие, което следва естествения път, издълбан от ждрелото Селджа в подножието на Атласките планини. Жп маршрутът разкрива на пътниците невероятна гледка към красивите каньони и пейзажи на централните тунизийски скални пустини, преминавайки през планински тунели, над стоманени мостове, в близост до природни извори и зелени оазиси.

Оригиналният влак е построен във Франция през 19 век. В продължение на много години е бил използван в столицата Тунис за транспорт около залива. След независимостта на Тунис през 1956 г. е изоставен, а през 1984 г. е възстановен от националната железопътна компания.

Пътническият влак се състои от шест вагона, единият от които е за освежаване. Туристите сами могат да се движат свободно по време на пътуването. Пълната обиколка прави за час и половина, като разбира се има планирани спирки за снимки по маршрута. Пътуването с този влак е единственият начин да се посетят клисурите на Селджа и невероятна възможност да се разгледат грандиозните червени и розови скални каньони на юг.

Екскурзии и почивки до Тунис »