Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Чехия
Португалия
Малта
Турция
Дубай и Абу Даби
Северна Македония
Сърбия
Грузия
Русия
Израел
Египет
Мароко
ЮАР
БЪЛГАРИЯ
ЧЕРЕН ПЕТЪК
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ПОЧИВКИ ЗА НАД 55 ГОД.
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
ЯПОНИЯ
BLACK FRIDAY
ЧЕРЕН ПЕТЪК!

Замъкът „Шийон”

Женева, Швейцария

Замъкът „Шийон” се намира на малък остров в непосредствена близост до бреговете на Женевското езеро, на 3 км. от град Монтрьо. Със сушата е свързан посредством кaменен мост. Съчетанието от природни условия и особености на постройката позволявало от замъка да се контролира стратегически важният път, свързващ езерото с планините.
За пръв път в писмени документи замъкът се споменава в началото на 11 в., което го нарежда сред най-старите водни крепости в Европа. През 12 в. преминава във владение на Савойската династия. Основната част от днешния си вид замъкът получава при Пиер II Савойски, при чието управление замъкът бил значително укрепен и разширен. Активното преустройство на замъка продължила чак до 15 век. Именно в този период са изградени основните съоръжения, определящи историческия му облик.
Традиционно замъкът служил и за затвор. Лудвиг Благочестиви държал тук затворен абата Вала от Корвей, а в средата на 14 в., по време на чумната епидемия, в замъка били затваряни и измъчвани евреи, които били обвинени в отравянето на водните извори.
В периода 1536 – 1798 г. замъкът бил във владение на Берн, а през 1803 г. с обявяването на независимостта на кантон Во той преминал под негово управление. От началото на 19 в. замъкът е превърнат в музей.

Екскурзии и почивки до Швейцария »