Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ПЪРВА ПРОЛЕТ
ВЕЛИКДЕН
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОТ ВАРНА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС

Колежът "Тринити"

Дъблин, Ирландия

Колеж „Тринити“ е разположен на улица „Колидж Грийн“, срещу сградата на ирландския парламент. По площ заема 190 000 квадратни метра. Основан е през 1592 г. от кралица Елизабет I. Това е най-старият университет в Ирландия. Първият ректор в колежа е архиепископът на Дъблин - Адам Лофтърс. В университета са учили известни личности като Джонатан Суифт и Самюел Бекет. До 1904 г. в колеж „Тринити“ имали право да се изучават само мъже. 

В архитектурен план „Тринити“ наподобява затворен комплекс, тъй като е съставен от много сгради за обучение и настаняване на студентите. На територията на колежа е разположена старата библиотека. Там се съхранява свещената книга за всички ирландци - Книга на Келс.

Академично „Тринити“ се дели на три факултета, състоящи се от 25 части. Те предлагат образование на световно ниво. Колеж „Тринити“ е изграден по модела на университетите в Кеймбридж и Оксфорд. В академичен план „Тринити“ е съставен от ректор, стипендианти и учени. Ректорът има право да служи на университета за период от 10 години. Той се избира от академичен състав и заслужили студенти. Студентите, които взимат стипендия от университета имат право на много преференции. Основна цел на ръководството в колеж „Тринити“ е да привлича добри кадри с диплома за бакалавър , които да продължат образованието си в докторска степен, с цел да се създаде „Общество на знаещите“.

Спортната дейност в университета е силно развита. Поради тази причина в колежа има изграден клуб, който следи за спортната активност в „Тринити“. Ръководството на клуба е съставено от 5 части: Изпълнителен комитет, отговарящ за цялата дейност на клуба; комитет на Капитаните, който е съставен от наградени спортисти; комитет, отговарящ за бара, разположен в клуба и комитет, отговарящ за спортните съоръжения. Основните спортове, който се практикуват в „Тринити“ са крикет, ръгби, хокей, лека атлетика и футбол.

Списание „Форбс“ класифицира колеж „Тринити“ под номер 15 за най-добър университет в света, а през 2016 г. „Тринити“ печели класация на списание „Times” за най-добър колеж в света.

 

Екскурзии и почивки до Ирландия »