Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Турция
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Лион

Лион, Франция

Лион се намира в централно-източната част на Франция. Това е третият по големина град в страната, разположен на пътя между Париж и Марсилия, при вливането на реките Сона и Рона. Населението му наброява малко над 480 000 души. 

Освен, че е обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, Лион често е асоцииран и като гастрономичната столица на Франция. Смята се, че два от най-добрите региони за производство на вино се намират в околността на града. 

Някои от основните туристически обекти, които могат да бъдат посетени в града са: старият град, амфитеатърът Гало-Роман, катедралата „Св. Йоан Кръстител“ и хълмът Фурвиер, където е разположена и базиликата Нотр Дам. На главния площад Беллкур са разположени много интересни сгради и статуи, като тази на писателя Антоан дьо Сен-Екзюпери (написал книгата „Малкият принц“), чието родно място е именно Лион. 

Не толкова известен, но интересен факт е, че градът има важно значение за историята на киното, благодарение на прочутите братя Огюст и Луи Люмиер, които полагат основите на френската кинематографа.

Екскурзии и почивки до Франция »