Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Липари

Италия

Липари е най-големият остров от вулканичния архипелаг на Еолийските острови. На този остров също така се намира и най-големият град на архипелага – Липари – едно оживено местенце с живописни улици, привлекателно пристанище и крепост с богата история. Както и съседните острови, Липари има вулканичен произход. За успокоение на посетителите последното изригване там е било преди 1400 години и в момента няма признаци за активна вулканична дейност. Единственото доказателство за геологичната история на тази земя са топлите минерални извори и отворите, от които излиза пара. Благодарение на този произход едно от основните препитания на местните жители е бил добивът на пемза.

Липари има дълга история, дори митологична. Със сигурност островът е бил населен още през 5000 г. пр. Хр. Останките от селища от Бронзовата епоха могат да бъдат посетени в близост до Филикуди и Панареа. Островът е бил привлекателен за древните жители, заради благоприятната си позиция удобна за морска търговия и заради природните си богатства, сред които обсидианът. 

Днес населението на острова е около 10 000 жители. Град Липари е приятно място със симпатични улички и алеи, идеални за лежерни разходки. Разхождайки се можете да се натъкнете на елегантни сгради с историческо значение или пък на спокойни ваканционни жилища с балкони, отрупани с цветя, пране, нанизи от билки или лук.

Екскурзии и почивки до Италия »