Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ОТ ВАРНА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Маастрихт

Холандия

Маастрихт е град в Холандия, един от двата най-стари градове в страната, заедно с Неймеген. Административен център е на провинция Лимбург. Градът е разположен до река Маас. Населението е 120 000 души.

 

Маастрихт е основан през 50 г.пр.н.е. от римляните и затова името му има латински корени и означава “брод през реката Маас”.През 382 г. епископ Серваций е построил тук своята резиденция и е станал първият епископ на града.

 

В днешния Маастрихт има запазени много исторически паметници на културата. Сградата на градския съд е построена през 1475 г. е станала нарицателна за града. Там са известните в миналото “Врати на Ада”, върху чиито останки е надстроено зданието. Важни забележителности са също църквата “Синт Серваскерк”, църквата Онзе ливе Врау” и още много старинни църкви и манастири.

 

През 1992 г. тук е подписан известният не само в Европейския съюз Маастрихтски договор, който по същността си е официалният договор за ЕС, подписан между 12-те тогавашни страни-членки и уреждащ образуването на политически и икономически съюз.

Екскурзии и почивки до Холандия »