Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Макао

Китай

Макао е столица на административен район със специален статут в рамките на Китай. Намира се в южната част на страната, разположен на едноимения полуостров и на два острова – Тайпа и Колоан в западната част на делтата на Перлената река. Островите са свързани с мостове, дълги между 2,5 и 4,5 км. Населението е около 550 000 души.

 

Градът е колонизиран от португалците през 1557 г. и е първата европейска колония в Далечния изток. При връщането на бившата португалска колония към Китай през 1999 г. Макао става “особен административен район” с гарантирана икономическа свобода под лозунга “ Една държава – две системи”.

 

Историческите забележителностите на града са резултат от смесицата между китайската и португалската култури. Старата част на Макао представлява лабиринт от тесни улички, с разположените по тях будистки храмове, средновековни крепости и християнски църкви. Тези архитектурни забележителности и целият исторически център са под егидата на ЮНЕСКО.

 

Макао е популярен като столица на хазарта, известен още като “Монте Карло на Изтока”. В града работят голям брой казина и увеселителни заведения, най-голямото от които е казиното “Сендс Макао”.

 

Тук се провеждат разнообразни фестивали и състезания – фестивал на изкуствата през март, международен фестивал на фойерверките през септември, музикален фестивал, маратон и др. Най-голям брой туристи привлича автомобилното състезание Макао Гран При, което се провежда по улиците на града.

Екскурзии и почивки до Китай »