Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Мароко
Египет
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Марибор

Марибор, Словения

Марибор е очарователен град. В него наистина всеки може да си намери любимо място и начин да се забавлява. На разположение на романтиците е старият град с неговите криви улички и прекрасна архитектура, както и огромният градски парк. Шопинг маниаците могат да изпаднат в еуфория при вида на модерните търговски центрове. Любителите на изкуството ще посетят галериите и музеите и накрая всички те ще се съберат на чаша вино. Защото в Марибор виното е не просто традиция, а магия, на която се поддава всеки.

Ако сте в града, непременно посетете храма на винарската традиция и култура "Hisa Stare trte". Тук можете да дегустирате различни вина и да видите най-старата лоза в света. Тя е записана в книгата на рекордите на Гинес и е на около 450 години.  Опиянени и окрилени, продължете разходката си към един от най-приятните площади в стария град - Сломшков. Той е потънал в зеленина, заобиколен от сгради с уникална архитектура, като тези на университета и на словенския народен театър. Не пропускайте да разгледате колоната на чумата, да се надвесите над водата от стария мост и да седнете в някое от многобройните улични кафенета на централния градски площад. Това е достатъчно, за да се влюбите в Марибор и да искате да го опознаете целия. С всички тайни улички и типични места за срещи на гражданите му.

Преди да си тръгнете, непременно се изкачете на хълма Пирамида. Градската кула е висока 386 метра и когато стигнете до нея, пред очите ви ще се разстеле целият Марибор, заобиколен от лозя и сини облаци.

Екскурзии и почивки до Словения »