Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Маями

САЩ

Често наричан „Столицата на Латинска Америка“, Маями е вторият град в САЩ с най-голяма испаноговоряща общност, от които голяма част с кубински произход.

 

Маями е разположен в най-югоизточната част на САЩ, на Атлантическото крайбрежие. Намира се в щата Флорида и е негов най-голям град. Населението на града е малко над 400 000 души, но градската агломерация надвишава 5.5 милиона жители.

 

Маями е един от водещите финансови, търговски и културни центрове в страната. Сред туристите е известен най-вече с многобройните възможности за забавление, с неспирния нощен живот и прекрасни плажове. Някои от най-известните атракции и обекти за посещение в града са: морският аквариум и зоологическата градина, която поради благоприятния климат успява да приюти голямо разнообразие от животни, от най-различни географски ширини; музеят на науката и детският музей. Но без съмнение Саут Бийч (South Beach) е едно от местата, които привличат най-много посетители – тук се съчетават крайбрежната плажна ивица с множество ресторанти, барове и кафенета. Мястото често е наричано Соби, съкратено от цялото му име.

 

Малко известен, но любопитен факт е, че първият слънцезащитен лосион е създаден от жител на Маями – фармацевтът Бенджамин Грийн, който създава козметичният продукт през не толкова далечната 1944г.

Екскурзии и почивки до САЩ »