Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Чехия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Русия
Мароко
Почивки със собствен транспорт
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
НОВА ГОДИНА
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ШВЕЙЦАРИЯ
ПОЛША
ШРИ ЛАНКА
55 +
МАЛДИВИ
КУБА
ЯПОНИЯ
БЪЛГАРИЯ

Национален парк Гарахонай, остров Ла Гомера

Испания

Национален парк Гарахонай е разположен на територията на остров Ла Гомера, който е част от Канарски острови в Испания.Островът е известен с редките си субтропични гори и с над 450-те вида растения, благодарение на които е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Името на парка произлиза от легенда разпространена на острова за любовта между принцeса Гара от остров Ла Гомера и принц Хонай от остров Тенерифе.

Самият остров Ла Гомера е малък остров с непокътната растителност. Във вътрешността му се намира областта Боско дел Седро, със стогодишните си дафинови дървета и малката кедрова, които заедно с националният парк Гарахонай, попадат под закрилата на ЮНЕСКО. 

 На остро Ла Гомера може да се наблюдава едно особеното климатично явление, при което колкото по-нагоре се изкачваш по терасирания терен, толкова по-голяма мъгла се спуска наоколо. Предполага се обаче че именно заради този климатичен феномен се е образувала гъстата гора, за която се смята че е съществувала на същото място още преди ледниковия период.

 

Богатството на Гарахонай се крие в уникалната лаврова гора, която е обилно напоявана от множеството потоци и извори. Сред по-редките представители на растителните видове са канарската върба, канарския джел и кедровите дървета. Тук се намират някои от най-редките субтропични гори, които са се простирали из Средиземноморието още преди милиони години.

Екскурзии и почивки до Испания »