Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КАРНАВАЛИ в ЕВРОПА
ПЪРВА ПРОЛЕТ
ВЕЛИКДЕН
ОТ ВАРНА
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ

Национален парк Тейде

Тенерифе, Испания

Национален парк Тейде заема площ от 189,9 кв.км. в най-високата част на остров Тенерифе, Канарските острови. Той се слави като най-голям от всички национални паркове на Испания, а заради уникалната си природа, чистота и непокътнатост е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното природно и културно наследство.

Паркът е основан е през 1954 година, а в наши дни привлича между 3,5 и 4 милиона посетители годишно. Местността е много по-богата на растителни и животински видове от колкото можете да си представите. Много от тях се срещат само и единствено тук.

 

Паркът обхваща територия на надморска височина над 2000 метра и достига до самия връх на гигантския вулкан Тейде, колос който се извисява на повече от 7000 мера от дъното на Атлантика. Слънчевият лунен пейзаж тук е подвеждащ. Ако се изкачвате до върха не забравяйте да се съобразите с местните климатични особености. През лятото времето тук е много горещо, а слънцето е силно и опасността от изгаряне е дори по-висока в сравнение с по-ниските крайбрежни райони. През зимните месеци температурите падат под нулата и може да се образува трайна снежна покривка. Ако се изкачвате през тази част от годината топлото облекло е задължително.

 

 

Екскурзии и почивки до Испания »