Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ 2018
ЕКЗОТИКА
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА 2018
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

Национален парк Тейде

Тенерифе, Испания

Национален парк Тейде заема площ от 189,9 кв.км. в най-високата част на остров Тенерифе, Канарските острови. Той се слави като най-голям от всички национални паркове на Испания, а заради уникалната си природа, чистота и непокътнатост е под егидата на ЮНЕСКО като част от световното природно и културно наследство.

Паркът е основан е през 1954 година, а в наши дни привлича между 3,5 и 4 милиона посетители годишно. Местността е много по-богата на растителни и животински видове от колкото можете да си представите. Много от тях се срещат само и единствено тук.

Паркът обхваща територия на надморска височина над 2000 метра и достига до самия връх на гигантския вулкан Тейде, колос който се извисява на повече от 7000 мера от дъното на Атлантика. Слънчевият лунен пейзаж тук е подвеждащ. Ако се изкачвате до върха не забравяйте да се съобразите с местните климатични особености. През лятото времето тук е много горещо, а слънцето е силно и опасността от изгаряне е дори по-висока в сравнение с по-ниските крайбрежни райони. През зимните месеци температурите падат под нулата и може да се образува трайна снежна покривка. Ако се изкачвате през тази част от годината топлото облекло е задължително.

Екскурзии и почивки до Испания »