Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Островите Байестас

Перу

Островите Байестас се намират в Тихия океан, близо до южната крайбрежна част на Перу. Групата от малки острови са разположени до град Паракас, провинция Писко.

 

Островната група се състои предимно от скални образувания с разнообразние от животински видове на тях. Важно убежище са за морската фауна като гуано птицата гуано, синекракия бунак и др. На това място се срещат Хумболтови пингвини, както и два вида тюлени и морски лъвове, наред с другите бозайници.

 

Тези острови са достъпни от курортния град Паракас (близо до Писко) от обиколка с лодка, която обикновено трае 2 часа. По време на посещенията не е необичайно за морски лъвове да сезира туристически лодки и да направят уникален аудио спектакъл с техните характерни пискливи викове, които ехтят около островите и създават ефект на хорово изпълнение.

 

По пътя към островите, на полуостров Паракас, посетителите забелязват Ел Канделабро - мащабен геоглиф, за който се предполага че е служил като фар за моряците в миналото, но конкретното му предназначение и произход не са напълно изяснени.

Екскурзии и почивки до Перу »