Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КАРНАВАЛИ в ЕВРОПА
ПЪРВА ПРОЛЕТ
ВЕЛИКДЕН
ОТ ВАРНА
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ

Остров Капри

Капри, Италия

Разположен в Тиренско море, о-в Капри е част от регион Кампания, Италия. На север граничи с Неаполитанския залив, като отстои на около 36 км от Неапол и на 5 км от Соренто. Скалистият остров заема площ от 10,4 кв.м, като широчината му е едва 2.5 км. Най-високата точка тук е 586 м.н.в. (Монте Соларо). Населението наброява малко над 12 000 души.

 

 

Смята се, че в миналото Капри е бил част от континентална Италия. Намерените следи от човешка активност на острова датират от Неолита и Бронзовата епоха, но разцветът му се дължи основно на дейността на римския император Октавиан Август, а по-късно и на неговия наследник Тиберий. След разпадането на Западната римска империя островът преминава във владение на Неапол, като в този период претърпява множество пиратски атаки и опостушения. В днешно време Капри е популярен луксозен летен курорт.

 

 

Има два града на острова – Капри и Анакапри, като разстоянието между двата е около 2.5 км. Основната привлекателна за туристите тук са изобилството на природни дадености и множеството руини, архитектурни и исторически паметници. Може да се каже, че със своите живописни гледки и скалисти брегове островът сам по себе си е забележителност. Но ако трябва да се откроят определени такива, то Лазурнара пещера („Grotta Azzurra“) е сред най-популряните. Намира се на морския бряг от северната страна на острова, като част от нея е под водата. Открита е през 1826г., а интересен факт е, че е декорирана със статуи. Друг феномен на о-в Капри са скалите Фаральони („Faraglioni“) – три варовикови скали, всяка със собствено име. Световноизвестен е тунелът, прокопан в Мезо. Често посещавани от туристи са още черквата Сан Микеле („San Michele“), построена през 18в. (намира се в Анакапри); морският фар Пунта Карена, построен през 1866г; Естествената акрка („Arco Naturale“) и други.

Екскурзии и почивки до Италия »