Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Падуа

Падуа, Италия

Град Падуа е разположен в североизточната част на Италия. Лежи на бреговете на р. Бакилионе и отстои на около 40км западно от Венеция. Населението му наброява приблизително 200 000 души.

Падуа е считан за най-старият град в Северна Италия, като се смята, че е основан през 1183г. В този смисъл, градът е богат на архитектурни обекти и паметници на културата.

Една от най-популярните забележителности в града е капелата „Скровенджи“ (Scrovegni Chapel). Там се помещават редица фрески, изработени от Джото в началото на 14 век. Интерес за туристите на града представлява и сградата на старото кметство „Палацо де ла Раджоне“, чийто покрив се смята за най-големият неподсилен с колони в Европа. В града могат да бъдат разгледани и множество църкви, като сред най-популярните е католическата църква „Сант Антонио“ (Basilica di Sant'Antonio da Padova), където се пазят мощите на светеца.

Падуа се гордее и със своя университет, който има над 800-годишна история. Интересен факт е, че Галилео Галилей е бил сред лекторите в университета.

Екскурзии и почивки до Италия »