Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Чехия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Русия
Мароко
Почивки със собствен транспорт
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
НОВА ГОДИНА
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ШВЕЙЦАРИЯ
ПОЛША
ШРИ ЛАНКА
55 +
МАЛДИВИ
КУБА
ЯПОНИЯ
БЪЛГАРИЯ

Петерхоф

Русия

Петерхоф (от нем. Peterhof – „двор на Петър“) е град в състава на административния район на Санкт Петербург. Разположен е на 29 км на запад от Санкт Петербург.

Градът възниква през 1710 г. като извънградска императорска резиденция, която през 1762 г. придобива статут на град. Малко след като Петър I основава своята нова столица Санкт Петербург, по негово нареждане на южния бряг на Финския залив е построена малка селска къща, в която той често оставал за почивка по пътя от и към крепостта „Кронщат“.

След победата над шведите при Полтава през 1709 г. руският цар решава да построи съвременна резиденция, която да символизира новата голяма власт на Русия. И така през 1712 г. започва строителството на извънградската императорска резиденция, която по своите размери и красота трябвало да превъзхожда Версай, а 2 години по-късно се полагат основите на Големия дворец.

Като дворцово-парков ансамбъл дворецът „Петерхоф“ се формирал в  продължение на няколко века – от 18 до началото на 20 в. Днес той е част от Държавния музей-резерват „Петерхов“, в чийто състав влизат всички забележителности от Финския залив, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Екскурзии и почивки до Русия »