Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Турция
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Планината Симиен

Гондер, Етиопия

Масивната ерозия, разяждала хилядолетия наред Етиопското плато, е създала един от най-живописните пейзажи на света. Националният парк „Симиен”, обявен за паметник на световното природно наследство от ЮНЕСКО, представлява скалист масив, прорязан от улеи и ждрела, спускащи се шеметно надолу към тучни пасища и широки долини. Първенецът на Симиенските планини – Рас Дашен (4620 м.), е най-високият връх на Етиопия и четвърти по височина на африканския континент. В парка са оформени три основни ботанически района: в ниските предпланини са разрешени земеделието и пашата на добитъка; в гористите алпийски участъци и по високопланинските пасища растат власаткови и пиренови треви и цъфтят красиви книфофии, както и гигантски лобелии.

Красивите гледки в парка, от които спира дъхът, се съчетават с наличието на някои изключително рядко срещащи се животни като геладовите бабуини (с кървавочервените си оголени гърди, заради които ги наричат „кървящи сърца”), потайната симиенска лисица, етиопският вълк и едри хищни птици от рода на лешоядите (Gypaetos barbatus). 

Паркът е създаден с основна цел да бъдат защитени последните хиляда диви кози от вида ибекс, които обитават защитената територия и които не се срещат никъде другаде по света.

Екскурзии и почивки до Етиопия »