Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Сентрал парк

САЩ

В центъра на остров Манхатън, на огромна площ, се разполага едно от най-прекрасните творения на природата – известният Сентръл парк. Паркът е разположен на 341 хектара площ и съществува още от далечната 1857 година. Съвременният вид на парка е изграден няколко десетилетия по-късно от Олмстед и Вокс. Сентръл парк е обявен за Национална историческа забележителност на САЩ от 1963 година.

 

 

Всяка година паркът става домакин на над тридесет милиона посетители. Сентръл парк предлага чудесна база за разходки из природата и за любителите на ездата и колоезденето. На неговата територия са разположени и две ледени пързалки, които удовлетворяват любителите на зимните спортове и адреналина. Откритият амфитеатър позвозява на хилядите посетители да се насладят на културни постановки в топлите дни.

 

 

Сентръл парк е светилище на дивата природа. На територията на парка са разположени стотици дървесни видове и тревни площи. Няколко вида птици и катерици. Всъщност малка част от парка е от естествени тревни площи, по-голямата част е изкуствено озеленена, но това по никакъв начин не нарушава естественият природен вид на Сентръл парк.

 

 

Въпреки огромния брой посетители, Сентръл парк винаги поддържа своя чист вид. Не напразно често той бива наричан „зеленото сърце” и „белите дробове” на Ню Йорк.

Екскурзии и почивки до САЩ »