Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Португалия
Дубай и Абу Даби
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ

Сентрал парк

САЩ

В центъра на остров Манхатън, на огромна площ, се разполага едно от най-прекрасните творения на природата – известният Сентръл парк. Паркът е разположен на 341 хектара площ и съществува още от далечната 1857 година. Съвременният вид на парка е изграден няколко десетилетия по-късно от Олмстед и Вокс. Сентръл парк е обявен за Национална историческа забележителност на САЩ от 1963 година.

 

 

Всяка година паркът става домакин на над тридесет милиона посетители. Сентръл парк предлага чудесна база за разходки из природата и за любителите на ездата и колоезденето. На неговата територия са разположени и две ледени пързалки, които удовлетворяват любителите на зимните спортове и адреналина. Откритият амфитеатър позвозява на хилядите посетители да се насладят на културни постановки в топлите дни.

 

 

Сентръл парк е светилище на дивата природа. На територията на парка са разположени стотици дървесни видове и тревни площи. Няколко вида птици и катерици. Всъщност малка част от парка е от естествени тревни площи, по-голямата част е изкуствено озеленена, но това по никакъв начин не нарушава естественият природен вид на Сентръл парк.

 

 

Въпреки огромния брой посетители, Сентръл парк винаги поддържа своя чист вид. Не напразно често той бива наричан „зеленото сърце” и „белите дробове” на Ню Йорк.

Екскурзии и почивки до САЩ »