Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Чехия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Русия
Мароко
Почивки със собствен транспорт
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
НОВА ГОДИНА
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ШВЕЙЦАРИЯ
ПОЛША
ШРИ ЛАНКА
55 +
МАЛДИВИ
КУБА
ЯПОНИЯ
БЪЛГАРИЯ

Сопрон

Унгария

В подножието на Lővér Hills и само на няколко километра от езерото Fertő, Fertő - Hanság национален парк, е разположен Сопрон, един от най-очарователните средновековни градове в Унгария.

 

В него готическата архитектура има превес над бароковата, но въпреки това, Сопрон често е сравняван с Прага. От другата страна на площадът, където гордо се издига кулата Firewatch, се намира Fabricius House. В нея са изложени експонати от музея на Сопрон.

 

От особен интерес за посетителите са градските апартаменти (polgári lakások ) на горните етажи, със стаи, посветени на домашния живот в Сопрон в 17-ти и 18-ти век. Долните етажи са посветени на археологията. В изложбата се съхраняват експонати от келтския, римския и унгарския период.

 

На мястото на днешния град в западна Унгария е била разположена провинция на Римската империя, град, наречен Scarbantia.

 

През периода на миграция Scarbantia се превръща в безлюдно място, където по-голяма част от площта му е покрита с руини. През 9-ти и 11-ти век унгарците укрепват стените на стария римски град и построяват замък. Градът получава своето унгарско име и през 1153 година става един от най-важните градове в региона. 

 

Сопрон е значим за региона и поради винопроизводството. Градът е един от малкото в Унгария, в които се изготвя продукция от червено и бяло вино.

Екскурзии и почивки до Унгария »