Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Табха

Табха, Израел

Табха е област в Израел, разположена на северозападния бряг на Галилейското езеро. Името на града означава “Седемте извора”, макар че изворите, от които блика вода и се вливат в Галилейското езеро, са десетокаратно повече.

 

 

На това свещено за християните място Исус е извършил едно от чудесата си като е нахранил 5 000 души с две риби и пет хляба. В чест на това събитие през 1882 г.е построен Храмът на насищането, който е издигнат върху основите на църква от IV в. Във вътрешността се пазят древни мозайки, изобразяващи насъщната храна, която по завета на Исус може да засити гладните. 

 

 

Наблизо се намира и Планината на Блаженствата, където Спасителят е произнесъл прочутата си проповед. Днес на това място се издига църквата на Блаженствата, която е с осмоъгълна форма. На всяка от осемте стени във вътрешността са изписани блаженствата: “Блажени милостивите, защото на тях ще се даде милост”, “Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога...” и др.

 

 

Табха е известна също и като мястото на брега на езерото, където Исус се е явил на учениците си за трети път след Възкресението си и е обядвал заедно с тях. На това място се пази каменната маса, на която Месията е поканил последователите си и дал наставления да продължават делото му.

Екскурзии и почивки до Израел »