Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Торино

Торино, Италия

Град Торино е разположен в Северозападна Италия. Той е столица на регион Пиемонт. Лежи на левия браг на р. По и е заобиколен от западната част на Алпите. Градът се нарежда на четвърто място по големина в страната, а същевременно е основен бизнес и културен център за Северна Италия. Населяван е от приблизително 912 000 души, но с предградията броят на населението достига около 2.2 милиона души.

Торино е типична дестинация за градски туризъм, предлагаща разнообразие от исторически, културни и архитектурни забележителности. Има множество църкви, замъци, площади, галерии за изкуство, паркове, театри, музеи и други. Много от площадите и замъците са построени между XVI и XVIII век. Особено привлекателен е центърът на града, където архитектурата е по-значима. Основната пешеходна зона е съсредоточена около площад Сан Карло („Piazza San Carlo”). Друг забележим площад е Кастело („Piazza Castello“), на който се помещават няколко важни сгради като Кралският дворец („Palazzo Reale“), дворецът Мадама („Palazzo Madama“), Кралската библиотека („Biblioteca Reale“), в която се намира автопортрета на Леонардо да Винчи, и други.

Често посещавани са още Катедралата на Торино, посветена на Св. Йоан Кръстител („San Giovanni Battista“); базиликата на Суперга („Basilica of Superga“), както и известният Египетски музей – той е единственият в Европа, посветен само на Египет, като се смята, че е втори по богатство след този в Кайро. Интерес за посетителите на града представлява и сградата Моле Антонелиана („Mole Antonelliana“),в която се помещава Националният музей на киното. Смята се, че със своите 167 м. е най-високата сграда на музей в света.

Торино е познат като родното място на вермута (още през 18-ти век Алесандро Мартини и Луиджи Роси създават приятната напитка), но също така на твърдия шоколад и на футболните клубове Ювентус и Торино. Нещо друго - тук се произвеждат колите с марка Фиат, Ланча и Алфа Ромео.

Екскурзии и почивки до Италия »