Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Тринидад

Тринидад, Куба

Тринидад е град, разположен на южното карибско крайбрежие в ценралната част на островната държава Куба. Градът се намира в провинция Санкти Спиритус и отстои на 350 км. югоизточно от столицата Хавана. Населението е над 70 000 жители.

 

Тринидад е основан през 1514 г. от испанския конкистадор Диего Веласкес. Днес градът е един от малкото в Карибския регион, които са запазили облика си от времето, когато търговията със захар е била основната индустрия в региона.

 

Тринидад е под егидата на ЮНЕСКО за световното културно наследство заедно с близката Долина на захарните мелници. В града все още цари атмосферата на отминалите колониални времена, което си личи в архитектурата, тесните павирани улички и църквата. Централният площад е като музей на открито с всичките околни сгради с фасади в пастелни цветове. Интересни забележителности са също историческия музей и катедралата.

 

Градът предлага чудесни възможности за морски отдих. Плажната ивица е дълга над 20 км, а заливът Касилда е много подходящ за любителите на гмуркането и водолазните спортове.

Екскурзии и почивки до Куба »