Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Фару

Фару, Португалия

Фару е град в район Алгарве, южна Португалия и население от 41 307 души. Фару има провлекателен исторически център. Познат под името Осоноба във времето преди римляните, някога бил най-важното селище на Южна Португалия.

 

През Градската арка (монументален вход) се влиза в оградения със стена Вътрешен град - преминавайки покрай правителствени сгради от XIX век, се стига до внушитеното ларго на катедралата (Largo de Se), над което се извисява самата катедрала. Само камбанарията и главния вход са запазени от оригиналната църква от 1251 г, след земетресението от 1755 г. От върха на камбанарията се открива приказен изгледкъм града. В другия край на двора се намира гробница, датираща от преди земетресението - това място е било детско гробище и цялата сграда е построена от черепи и кости.

 

Фару е голям образователен център - има множество училища, университети и техникуми. През 2005 г. града е избран и провъзгласен от правителството за национална столица на културата. В града има 5 музея, а в околностите му се намира прочутият стадион Щадийо ду Алгарв.

Екскурзии и почивки до Португалия »