Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Фару

Фару, Португалия

Фару е град в район Алгарве, южна Португалия и население от 41 307 души. Фару има провлекателен исторически център. Познат под името Осоноба във времето преди римляните, някога бил най-важното селище на Южна Португалия.

През Градската арка (монументален вход) се влиза в оградения със стена Вътрешен град - преминавайки покрай правителствени сгради от XIX век, се стига до внушитеното ларго на катедралата (Largo de Se), над което се извисява самата катедрала. Само камбанарията и главния вход са запазени от оригиналната църква от 1251 г, след земетресението от 1755 г. От върха на камбанарията се открива приказен изгледкъм града. В другия край на двора се намира гробница, датираща от преди земетресението - това място е било детско гробище и цялата сграда е построена от черепи и кости.

Фару е голям образователен център - има множество училища, университетии техникуми. През 2005 г. града е избран и провъзгласен от правителството за национална столица на културата. В града има 5 музея, а в околностите му се намира прочутият стадион Щадийо ду Алгарв.

Екскурзии и почивки до Португалия »