Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Хавана

Хавана, Куба

Кубинската столица е най-големият град в страната и четвъртата по големина градска агломерация в Карибския регион. Градът е разположен на крайбрежие в северозападната част на Куба, като е считан за основен търговски и пристанищен център в страната. Населението на Хавана е малко над 2 милиона души, а годишно градът привлича над един милион туристи.

 

Разположението на столицата в близост до щата Флорида, САЩ, позволява бързото и свободно пътуване до Маями.

 

Най-типичното за града, както и за цялата страна, са безкрайните партита в ритъма на салса, подправени с хубави кубински пури и всевъзможни коктейли. Но докато за страната са традиционни дългите плажни ивици със златист пясък, то в столицата човек може да се полюбува и на интересни архитектурни паметници и исторически забележителности.

 

Градът е условно разделен на Нова и Стара част, като старата е включена в списъка на ЮНЕСКО и предизвиква по-голям туристически интерес. Тук могат да бъдат посетени множество площади и музеи, като тези на изящното изкуство и Националният музей на изкуствата (с творби на Гоя и Рубенс). Сред интересните кътчета в града е и Китайският квартал.

Екскурзии и почивки до Куба »