Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Мароко
Египет
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Църквата „Фрауенкирхе“ в Нюрнберг

Нюрнберг, Германия

 

Църквата „Фрауенкирхе“ в Нюрнберг е разположена на пазарния площад, в самия център на града. Построена е по заповед на Карл ІV на мястото на старата синагога, която била разрушена по времето на погрома над евреите през 1349 г. Основите на църквата били положени през 1355 г. Една година по-късно Карл ІV става император и пожелал символите на неговата власт да бъдат съхранявани в Нюрнберг, което се отразило на архитектурното решение на строежа.

 

През 1525 г. след реформацията в Нюрнберг църквата „Фрауенкирхе“ става протестантска и била преустроена в църква за проповеди. През 1806 г. Нюрнберг е присъединен към новообразуваното Кралство Бавария, с което се полага началото на свободата на вероизповеданията. Четири години по-късно католическата общност в града изкупува църквата от протестантската общност. Тъй като след реформацията в църквата не останала никаква интериорна украса, започнали да изкупуват предмети на изкуството от разрушени нюрнбергски манастири. И така през 1816 г. тук се състояло първото католическо богослужение.

 

При бомбардировките през 1945 г. църквата „Фрауенкирхе“ е силно разрушена. Остават само западната фасада, сакристията от южната страна и външните стени от север и юг. В периода 1983 – 1991 г. е извършена пълна реставрация на църквата с някои изменения от първоначалния й вид.

 

 

Екскурзии и почивки до Германия »