Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Цюрих

Цюрих, Швейцария

Цюрих е най-големият град в Швейцария, разположен на северозападния бряг на Цюрихското езеро. Той е важен търговски и финансов център, а също така и добре развита туристическа дестинация.
Жителите на града са 409 241 души, 32% от които са чужденци от 170 националности. Сред чужденците най-голям е делът на германците, следвани от италианците, французите и сърбите. Населението на агломерацията на Цюрих обхваща близо 1,3 млн. души.
Цюрих се счита за финансовата столица на Швейцария. Тук се намират седалищата на много швейцарски банки, застрахователни компании (UBS, Credit Suisse, Swiss Re, Zurich Financial Services) и Швейцарската борса. Това прави Цюрих един от основните световни финансови центрове. Тук е разположена и централата на компанията „Barry Callebaut” – един от световните лидери в производството на шоколад.
През 2011 г. Цюрих заема второ място в рейтинга на 25-те най-добри градове в света по класацията на британското списание „Monoclet” (на първо място е Хелзинки, а на трето – Копенхаген).

Екскурзии и почивки до Швейцария »