Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА

Екскурзия - "Вдъхновението на Корея" - обиколен тур

Гарантирани места! Обслужване на български език!

София - Дубай - Сеул - Сокчо -Андонг- Дженджу- Бусан - Вонджу-Сеул

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1

СОФИЯ - ИСТАНБУЛ


Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Кацане в Истанбул.

2

СЕУЛ


Отпътуване за Сеул. Пристигане на летище „ Incheon“ в Сеул. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Свободно време.Разходка до  Cheonggyecheon stream  и площад Gwanghwamun.  Площад Gwanghwamun се простира от портата Gwanghwamun, някога главната порта на двореца Gyeongbokgung, до кръстовището Sejongno Sageori. Площад Gwanghwamun е разделен на шест секции. В центъра му стои статуя на крал Седжонг Велики, четвъртият и най-уважаваният крал от династията Чосон и създател на Хангъл, корейската азбука; и статуя на адмирал Yi Sunshin, военноморски командир, известен със своята победа срещу японския флот по време на японските нашествия в Корея (1592-1598) и герой сред корейците. Други атракции са популярният фонтан 12.23, скулптурата на Haechi (символ на Сеул), килимът от цветя и Yeoksamulgil ( „Водният път на историята“).


Модерният канал Cheonggyecheon,  дълъг 11 км., преминава през центъра на Сеул. Създаден е  като част от проект за градско обновяване. Cheonggyecheon е съществувал още по време на династията Чосон (1392-1910). По време на следвоенното икономическо развитие на страната след Корейската война (1950-1953) над него е изградена магистрала. През 2003 г. тя е премахната и е създаден  днешния му облик. Потокът започва от Cheonggye Plaza, популярно място за културни изкуства и преминава под 22 моста, преди да се влее в р.Hangang. По дължината на канала са изградени редица интересни и  разнообразни  атракции. Нощувка.

3

СЕУЛ 


Закуска. Обиколка на историческия център на Сеул: Дворецът Gyeongbokgung  (Северен дворец ) е построен през 1395 г. и е най-отдалечен  на север в сравнение със съседните дворци  Changdeokgung (Източен дворец) и Gyeonghuigung (Западен дворец). Той е най-красивият и най-големият. Помещенията му са били унищожени от пожар по време на войната Имджин (японските нашествия през 1592-1598). По-късно всички сгради на двореца са възстановени по време на управлението на крал Gojong (1852-1919). По желание: Обличане на традиционен костюм ханбок и разходка с него  в двореца. Цена: 15 щ.д./ч. Посещение на селото Bukchon Hanok – заобиколено от дворците Gyeongbokgung, Changdeokgung и Jongmyo Shrine. В него са запазени стотици традиционни къщи, ханок, които датират от династията Чосон. Името Bukchon (северно село), се дължи на неговото местоположение на север от две значими забележителности на Сеул, потокът Cheonggyecheon и Jongno. Днес много от тези ханоки функционират като културни центрове, къщи за гости, ресторанти и чайни, предоставяйки на посетителите възможност да изживеят, да научат и да се потопят в традиционната корейска култура. По време на разходката сред къщите в Bukchon Hanok Village е необходимо посетителите да разглеждат и се отнасят уважително към ежедневния живот на местните жители. Обяд.


Посещение на старата улица Insadong, коато е добре позната като традиционна улица както за местните жители, така и за туристите. Тя притежава смесица от историческа и съвременна атмосфера и е уникална зона на Сеул, която представя културата на миналото и настоящето на нацията. Районът е много популярен със забележителностите си.  През 2000 г. са отчетени  по 100 000 посетители в неделните дни.  Инсадонг е посещавано място и от много известни чуждестранни гости като Кралица Елизабет II и принцовете на Испания и Холандия. Той съдържа 40% от антикварните магазини и художествени галерии в страната, както и 90 % от традиционните магазини за канцеларски материали.  


Храмът Jogyesa е центърът на Корейския Будизъм. Храмът е построен в края на 14-ти век по време на периода Goryeo. Поради пожар е бил превърнат в пепел  и през 1910 г. e бил възстановен под името Gackhwangsa с усилията на много уважавани монаси, а именно Хан Йонг-ун и Лий Хи-gwang. От тогава започва да играе роля на главен храм на будизма в Корея и през 1936 г. е преименуван на храм Тегоса . През 1954 г. се провежда акция за прочистване и  премахване на японското влияние и за възраждане на традиционния Будизъм, което води до създаването на  днешния храм Jogyesa.  По желание: Посещение на Спа-комплекс DRAGON HILL SPA.  Yongsan Dragon Hill Spa е сауна на дървени въглища, наситена с дъбов аромат, създаден чрез традиционни. Jjimjil-bang и СПА съоръженията предлагат стаи за сауна, вана на открито, вана с морска вода, солна стая, плувен басейн и здравен център. Основната зала на Yongsan Dragon Hill Spa има дизайн в китайски стил и луксозен интериор, който е бил използван като място за снимане на различни корейски телевизионни предавания. Свободно време. Нощувка.

4

СЕУЛ - СОКЧО 


Закуска.  Освобождаване на хотела. Трансфер до град Сокчо. Посещение на планините Seorak, храма Sinheungsa, крепостта Gwongeumseong от кабинковия лифт Seorak и др. Посещение на националния парк Сораксан. Най-високата му точка е връх Daecheongbong (1708 m.).  Планината Seoraksan е една от най-красивите планини в Корея, която може да се похвали с разнообразие от пъстри  цветя през пролетта, освежаващи потоци с  чиста вода през лятото,  зеленина през есента и живописен заснежен пейзаж през зимата. С промяната на цвета според всеки сезон, посещението на планината Seoraksan предлага живописен пейзаж по всяко време на годината.Hangyeryeong и Misiryryeong служат като гранична линия, която разделя Oeseorak (Външен Seorak), разположен към Източно море и Naeseorak (Вътрешен Seorak). Oeseorak е дом на гигантските водопади  Biryong Falls, Oryeon Falls и Towangseong Falls, както и на забележителните скални образувания  Ulsanbawi Rock и Geumgang Cave. Кабинковият лифт Сорак се намира в района на Согонвон в Националния парк Сораксан. Кабинковият лифт ви отвежда до крепостта Gwongeumseong, разположена на около 800 метра над морското равнище. След като слезете от кабинковия лифт, можете да се разходите пеша до крепостта Gwongeumseong около 20 минути.  След това ще можете да се насладите на спиращите дъха гледки към Източно море, Националния парк Seoraksan и град Сокчo.


Разходка до централния пазар на град Сокчо и околните улици, изпълнени  с кафенета и приятна атмосфера. Обяд.Рибният пазар Сокчо е известен със своите вкусни храни и пресни морски дарове, а също и със "dak gangjeong" - сладко-киселото пържено пиле. В близост до морето може да си купите пресни морски дарове, сушени подправки, както и готови за консумация ястия. Този пазар е идеалното място да опитате автентични корейски морски дарове и да изпробвате уменията си за пазарене. Настаняване в хотела, свободно време. Нощувка.

5

СОКЧО - АНДОНГ - ДЖЕНДЖУ


Закуска. Освобождаване на стаите на хотела. Трансфер до Андонг. Посещение на фолклорното селище Андонг Хахое.  То е дом на потомци на клана Рю на Пунгсан и известно с традиционните си къщи и като родно място на известни учени от периода Чосон като Gyeomam Ryu Un-ryong и Seoae Ryu Seong-ryong. Селото придобива още по-голяма известност след посещението на  английската кралица Елизабет през 1999 г. Името му Хакое означава  село, заобиколено от вода поради близостта на р. Накдонг, която тече около него. Селището е разположено в подножието на планината Хвасан, която е дял от планината Таебак, издигаща се на изток. В Центъра на селото са построени големи къщи с керемидени покриви, които допълват  уникалния чар на околните сламени покриви. Обяд. Трансфер до Кьонджу. Обиколка на Кьонджу


В комплекса на гробницата Daereungwon се намира гробницата Cheonmachong , която е открита през 1973 г. Тя е типична гробница от по-висок клас от периода Сила и се намира под  могила е с височина 12,7 м., с диаметър 50 м. и се състои от пласт скали, образуван от речни потоци. Под скалния пласт се намира дървена камера с дължина 6,5 м. и ширина 2,1 м., достигаща 2,1 m височина, с дървен ковчег в центъра. Общо в гробницата са  открити 11 526 артефакта, включително Cheonmado, произведение на изкуството, считано за изключително ценно, тъй като то е първото произведение на изкуството в Корея, което е намерено в древна гробница.


Обсерваторията Cheomseongdae е най-старата съществуваща астрономическа обсерватория в Азия. Построена по време на управлението на Кралица Сон-деок (632-647 г.), тя е била използвана за наблюдение на звезди, за прогнозиране на времето. Каменната структура е красива комбинация от прави линии и извивки и е определена за национално съкровище през 1962 г. Cheomseongdae е построена във форма на цилиндър с диаметър 30 ​​см., изграден с 362 камъка на 27 нива. На около 4 м. над дъното има квадратен вход 1м. и място за окачване на стълба. Вътрешността е пълна с пръст до 12-то ниво, а 19-то, 20-то, 25-то и 26-то ниво има скали, изваяни като китайската буква джонг - 井. 362-те камъка, използвани за изграждането на Cheomseongdae, символизират  362-те дни в лунната година. Посещение на Двореца Gyeongju Donggungi - вторият дворец, в който е живял престолонаследникът на кралството Сила. Той  служи и като място за банкети на  национални събития с важни посетители. След падането на кралство Сила дворецът е изоставен и забравен. Името Wolji на малкото езеро в комплекса дължи на  открит фрагмент от керамика с издълбани върху него букви „Wolji“, което означава езерце, отразяващо Луната. Затова комплексът е известен като  дворецът Донггунг и езерото Волджи. Настаняване в хотела, свободно време. Нощувка.

6

ДЖЕНДЖУ - БУСАН


Закуска. Освобождаване на стаите на хотела. Посещение на Храма Булгукса -  важна реликва за будистката култура от царството Сила. Построен е през 528 г. пр. н. е. при  управлението на крал Беоп-Хюнг (514-540), за да пожелае мир и просперитет за всички.  Храмът съдържа седем национални съкровища  и е обявен за обект на световното културно наследство на  ЮНЕСКО през 1995 г. заедно с близката пещера Соккурам. Та е разположена в  планината Тохамса и е най-представителният каменен храм в Корея. Строителството ѝ започва през 751г. по време на управлението на крал Гьонг-Док (742-765) на кралството Сила и завършва двадесет и четири години по-късно, по време на управлението на крал Хе Гонг (765-780). В главната зала с кръгла форма се намират статуите на Бонжон, Бодхи-сатва и неговите ученици. Заобленият таван с форма на полумесец е украсен с цвете на лотос, а гледката към изгрева на слънцето е магично красива и привлича много посетители. Трансфер до Бусан. Обяд. Обиколка на Бусан: Храмът Haedong Yonggungsa се намира на брега на Японско море, за разлика от повечето храмове в Корея, които се намират в планините. Храмът е построен от великия будистки учител Naong по време на династията Goryeo през 1376 г. Едно от специалните места в храма са 108-те стълби сред скалите, декорирани с каменни фенери.  Посетителите могат да се насладят на успокояващите звуци на вълните и на величествения изгрев и на красотата на храма.


Мостът Gwangan най-дългият двуетажен мост над океана в Корея и се простира на 7,4 км. от Namcheon-dong  до центъра на Бусан. От него се разкрива спираща дъха гледка към безкрайния океан, остров Орюкдо, планината Hwangnyeongsan, плажа Gwangalli, остров Dongbaekseom и Dalmaji Hill. Мостът е оборудван с хиляди LED светлини и през нощта може да се види красива изложба на осветление, променящо се през различните сезони. Посещение на Haeundae Beach - най-известният плаж в Бусан с дължина 1,5 км.  Широката между 30 и 50 м. бяла пясъчна брегова ивица и  плиткият залив правят идеален за плуване. Плажът Haeundae е известен и с различни културни събития и фестивали, провеждани през цялата година.  Други атракции в района са о-в Dongbaek, аквариумът в Бусан и докът за яхти. Настаняване в хотела, свободно време. Нощувка.

7

БУСАН - ГУАНДЖУ 


Закуска. Освобождаване на стаите на хотела. Обиколка на Бусан: Културното селище Gamcheon е стъпаловидно разположено в подножието на крайбрежната планина и е известно като „Мачу Пикчу - Бусан“. Между къщите са изградени много алеи, украсени със стенописи и скулптури, създадени от местните жители. Пазарът Jagalchi е най-големият пазар за морски дарове, жива и сушена риба в Пусан и в Корея, където посетителите могат да опитат прясна сурова риба. Продавачките ​​Jagalchi Ajumma (в превод - омъжена жена на средна възраст) предлагат скумрия, асцидия, китово месо върху дървени сергии на брега и край пътя извън пазара. Обяд.Трансфер до Suncheon. Посещение на Националната градина Suncheonman Bay. Тя е защитена зона с площ от 1 кв. км. с над 500 вида дървета и над 100 вида цветя - лалета, кралски азалии и други, които представляват прекрасна гледка. Трансфер до Гуaнджу, настаняване в хотел, свободно време. Нощувка.

8

ГУAНДЖУ 


Закуска. Посещение на демонстрации на културни традиции в конфуцианското училище - чаена церемония, кулинарни уроци, приготвяне на традиционни алкохолни напитки, обличане на традиционни дрехи и др. Посещение на Центъра за традиционна култура - представяне на нематериалните културни ценности: пансори ( корейска народна опера), gobeop ( техника на барабанене) и gayageum (корейска цитра). Центърът има впечатляващи размери и красив дизайн и се намира близо до входа на храма Jeungsimsa. Посещение на Penguin Village. Името му е дадено от Ким Донгюн - кмет на района, който се вдъхновява от походката на приятел, която  оприличава на походка на пингвин. Ким и други местни жители събират изхвърлени предмети, които решават да използват за декориране на стените на квартала. Стотици предмети от бита, играчки , стари счупени часовници са аранжирани и  превръщат обикновените алеи в произведение на изкуството и привличат все повече туристи. Ким споделя: „Поставихме си разни цели, които постигахме заедно и се получи нещо специално“. Обяд.


Посещение на културно-историческия средище Yangnim. То се намира в района, където първо навлизат западни предмети и идеи преди повече от 100 години. Архитектурата му е уникална смесица от традиционната архитектура на къщите ханок и западна архитектура. Има и много къщи на християнски мисионери, които са допринесли за развитието на медицината и образованието във Вaнджу. Има открити пространства, които са украсени със стенописи и изложби, за да се популяризира изкуството и да се привличат повече посетители. Така общината помага за развитието на туризма, а също на възрастните местни жители да си изкарват прехраната. Посещение на "Архивите 18 май". В него систематично са съхранени снимки, филми и видеоклипове, свързани с Демократичното движение на 18 май 1980г.  През 2011 г. архивите са включени в списъка „Паметта на света“ на ЮНЕСКО. Подредени са постоянни експозиции, посветени на майските протести като част от историческото наследство на човечеството. Посещение на Пазара на гара Songjeong Station. Той е традиционно търговско място от 1913 г., но през последните години преживява спад на фона на променящите се потребителски тенденции. Заради богатата му и легендарна традиция, която го отличава от големите супермаркети, са направени промени, които да запазят неговия дух и атмосфера.  Връщане в хотела, свободно време. Нощувка.

9

 ГУАНДЖУ - СЕУЛ 


Закуска.Трансфер до град Дамянг. Посещение на бамбуковата гора Juknокwon, която е култивирана на хълмът Seonginsan зад  конфуцианското училище Damyang Hyanggyo е облагороден и превърнат в бамбукова градина. Juknokwon Bamboo Garden е популярна дестинация с  пешеходни пътеки, красив изкуствен водопад, павилион, и еко изложбен център, чиято обиколка  е около един час.  Трансфер до Сеул, настаняване в хотела.  Свободно време за пазаруване в град Myeongdong, известен като меката на шопинга, банкирането и културата. За купувачите има разнообразие  от улични сергии и търговски обекти, които продават всичко от висша мода до ежедневни облекла, както и много корейски козметични магазини, предлагащи висококачествени продукти на конкурентни цени.  Обяд. По желание:  NANTA  SHOW, в което участват  четирима готвачи, които трябва да приготвят сватбен банкет само за един час. Сюжетът е представен с  различни жанрови изпълнения, включително ударна музика, като готвачите използват кухненски прибори, за да правят бийтове, базирани на традиционните ритми на самулнори (традиционен корейски перкусионен квартет). В цялото шоу не се говори, но има  много комедия и романтика. От дебюта си през октомври 1997 г., NANTA (известен още като Cookin) печели международно признание и се играе на Бродуей и на други известни места по света. Нощувка.

10

СЕУЛ 


 Закуска. Посещение на обсерваторията SEUL SKY , която се намира от 117-я до 123-я етаж на Lotte World Tower (най-високата в Южна Корея и пета по височина  в света (555 m). От нея се  открива  невероятно красива панорамна гледка към цялата столица. Посетителите могат да се насладят и на лека закуска или кафе от кафенето на  Небесната тераса. Площадката за наблюдение с два високи стъклени прозореца предлага вдъхновяваща гледка от  478 м. и държи Световния рекорд на Гинес за най-висока обсерватория със стъклен под в света. В дните, в които видимостта е ограничена, посетителите  могат да се насладят на Sky Theatre. Трансфер до квартал Гангнам - популярно и оживено място за срещи и социални  събития. Посещение на шоурума на Samsung D'Light - глобален център за промоция и изложба на Samsung Electronics. Посетителите могат да видят всички най-нови потребителски електронни продукти на Samsung. Името d'light (съвкупност от думите "цифров" и "светлина" ) представя  тяхната визия за "пътеводна светлина към дигиталния свят" и насочва потребителите към изцяло нов начин на живот чрез цифровите технологии. Сградата се състои от три етажа.Първият етаж е пространство за технологиите и устройствата на Samsung. Етаж B1 е водещият магазин за закупуване на продуктите на Samsung, а следващият етаж е пътуване в бъдещето с решенията на Samsung. Посещение на COEX Convention & Exhibition Center -  най-големият конгресен център и изложбено пространство в Корея. Свързан директно със станция Samseong на метро линия 2, включва търговски център, кино, музикална концертна зала, изложбени зали и известни ресторанти. Освен това е в близост до казино, хотели, универсални магазини и други различни удобства. Търговската кула, кулата ASEM и COEX ARTIUM се помещават наблизо за перфектния пазаруване, хранене и културен живот на посетителите. COEX MALL е отворен отново през 2014 г. Молът включва театър Mega-Box, COEX Aquarium, Starfield Library, YP книжарница, Pierrot shopping и много други магазини и ресторанти.


Посещение на храма Bongeunsa -  будистки храм, основан през 794 г. по време на периода Сила (едно от Трите кралства на Корея). Храмът има повече от 1000-годишна история и интересно културно-историческо наследство, включително дърворезби на Сутрата Аватамсака (Сутра от цветни гирлянди). Храмът е много популярна туристическа дестинация, предлагаща различни програми, свързани с традиционната корейска будистка култура, на различни езици. Трансфер до Dongdaemun Design Plaza. Обяд. Шопинг на пазара Dongdaemun -  най-новата и най-емблематична забележителност на корейската дизайнерска индустрия. Разположен в центъра на района Dongdaemun, DDP ще служи като ключово място за шоута и конференции, свързани с дизайна, изложби и други събития и събирания. Проектиран от световноизвестната  архитектка Заха Хадид, DDP е една от най-големите модерни архитектурни проекти в света. DDP се състои от пет зали: Art Hall, Museum, Design Lab, Design Market и Dongdaemun History and Culture Park. Art Hall е основна стартова площадка за корейската творческа индустрия.  Свободно време. Нощувка.

11

СЕУЛ - ОТПЪТУВАНЕ ОТ ЛЕТИЩЕ "INCHEON" 


Закуска. Трансфер до международното летище "Incheon". Отпътуване от Корея  за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish Airlines".

12

Пристигане на летището в Истанбул. Отпътуване за Бългaрия с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Кацане на летище София (Терминал 2).

НАСТАНЯВАНЕ
Хотел 3 *
Двойна стая с отделни легла ( не се гарантира)
включено в цената
Хотел 3*
Единична стая
+548 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Посещение на "Нанта шоу"
52 лв.
Посещение на "Dragon Hill Spa"
32 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Истанбул - Сеул - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг.
4 нощувки със закуски в хотел "IBIS AMBASSADOR INSADONG" 3* или подобен в СЕУЛ
1 нощувка със закуска в хотел "RAMADA SOKCHO" 3* или подобен в СОКЧО
1 нощувка със закуска в хотел "GG TURIST HOTEL" или подобен в ДЖЕНДЖУ
1 нощувка със закуска в хотел "RAMADA ENCORE HAEUNDAE" или подобен в БУСАН
2 нощувки със закуски в хотел "RAMADA GWANGJU" или подобен във Вонджу
9 обяда според програмата
Трансфери летище - хотел - летище
Трансфери по описаната програма
Местен екскурзовод на английски език
Водач-преводач от България
Входни такси за обектите, включени в програмата
Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Вечеря - средният бюджет обикновено е 15$ - 20$.
По желание шоу на Nanta: от 30 $/човек
По желание посещение на Dragon Hill Spa: от 12$/човек, зависи от деня и часа
Допълнителни услуги и екскурзии по желание
Разходи от личен характер
Бакшиши (2 USD на турист на ден за екскурзовода и 1 USD на турист на ден за шофьора)
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Южна Корея »