Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
Скандинавия
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА

Екскурзия в Намибия - пустинни приключения

Водач от България при 8 записани туристи

София - Дубай - Виндхук - Дубай - София

Екскурзия със самолет
12 дни

Намибия е страна на високи пясъчни дюни, на обширни солни полета и безкрайно крайбрежие. Разходка сред скелетите на дърветата в Дедвлей и оранжево-червените дюни на Сосусвлей е сюрреалистично преживяване, което ще ви накара да се почувствате като на друга планета. Посещение в музея на племето дамара пък, ще ви отведе на друг тип пътешествие - назад във времето и ще ви покаже изгубената култура на едни от най-древните хора, населявали района. Древните скални рисукнки в Твифелфонтейн ни отвеждат още по-назад във времето, до преди 6000 години, когато местните бушмени са изрисували живота, ритуалите и емоциите си в скалите. Едно пътуване до югоизточна Африка няма как да бъде пълно и без сафари, а Намибия е дом на едно от най-добрите места за наблюдение на диви животни на континента - Национален парк "Етоша".

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1

Заминаване от България от летище София - Терминал 2.

2

 Виндкух


Пристигане във Виндхук - столицата на Намибия. Настаняване в хотела и свободно време за разглеждане на града самостоятелно. Някои от най-известните забележителности, които могат да се видят в града са немската лутеранска църква Христускирхе, която се е превърнала в един от най-разпознаваемите символи на града, както и сградата на парламента и Намибийския занаятчисйки център, където можете да си купите автентични местни сувени. Тъй като Намибия е била немска колония, макар и за кратко, немското влияние може да бъде усетено в архитектурата и инфраструктурата на града. Именно комбинацията от немско влияние и традиционна африканска култура придава на града неговата несравнима атмосфера. Нощувка в хотел във Виндхук. 

3

Сесрием


Закуска. Посещение на  градчето Сесрием, което ще бъде и изходната ни точка към местността Сосувлей, където се намират огромните солни и глинени полета, превърнали се в символ на Намибия. Следобедът е посветен на обиколка на района с джипове 4х4, с който имаме възможност да стигнем и до най- труднодостъпните и живописни места. Ще изпратим този приключенски ден подобаващо с наблюдение на впечатляващ пустинен залез, преди да се върнем в хотела за нощувка. 

4

 Сесрием


Закуска. Ранна сутрешна обиколка на Сосувлей. Буквално преведено, името на местността се означава "блатото на края" и се използва за название най-вече на огромните солни и глинени полета, образувани в края на речното корито на непостоянната река Цаушаб. Също толкова впечатляващи са и огромните оранжево-червени дюни, които заобикалят платото. Тези т.нар "звездовидни дюни" са сред най-високите в Намибия, като някои от тях достигат до височина над 300м. Тук ще имаме възможността да се покатерим на Дюна 45 - едно от най- фотографираните места не само в страната, но и в света. А от върха ѝ се разхкрива невероятна гледка към безкрайната пустош наоколо. След кратка почивка за закуска, продължаваме към долината Дедвлей, където ще видим известните изсъхнали акациеви дървета, които въпреки че са загинали преди повече от 900 години, все още стоят изправени тук, заради прекомерната суша, която не позволява да се разградят. Тук се намират и други две от най-високите дюни в Намибиа - "Лудата дюна" и "Големият татко". На връщане към града ще разгледаме каньона Сесрием - живописно ждрело, издълбано от реката Цаушаб преди милиони години. 

5

 Свакопмунд


Закуска. Днес ни чака дълъг, но вълнуващ ден, пътувайки към Свакопмунд, разположен на атлантическото крайбрежие. Първата ни спирка за деня е Сoлитер (Solitaire) - малко градче, разположено насред пустошта, с по-малко от 100 жители. Със своите любопитни гледки, градчето прилича повече на филмов декор, отколкото на истинско селище. Градчето разполага с бензиностанция, магазин и пекарна, където, според местните и туристите, правят най-вкусния ябълков пай в Намибия. Това, което привлича вниманието на посетителите най-много обаче са множеството изоставени коли наоколо,сред които има и някои редки винтидж модели. Всичко това създава усещането, че сте попаднали на филмовата площадка на следващия хитов уъестърн филм, а не  в действителност съществуващ град. След кратка почивка тук, продължаваме към Свакопмунд, като пътят ни минава през живописната Лунна долина, където ще не насладим на гледки, наподобяващи същински лунен пейзаж. Ще пресечем и Тропикът на Козирога преди да стигнем до крайбрежието. Ако пътуваме в подходящия сезон, може да се отбием за кратко и за посещение на залива Уолфиш бей, където могат да се наблюдават стотици видове прелетни птици, както и розово фламинго. След кратка почивка за обяд в Свакопмунд, се отправяме за следобедна обиколка на града. 

6

 Свакопмунд


Закуска.  Свободно време за самостоятелно разглеждане на града, разходка по плажа или посещение на местните пазари. Следобед се отправяме към нос Кейп Крос (Cape Cross), който е местообитание на южноафриканската морска мечка. Тук ще научим повече за навиците на тези любопитни животни и ще имаме възможност да се разходим наоколо и да ги снимаме. Тук се намира и паметника, който е дал името на местността и също разказва една интересна история. Първият европеец, който акостира тук е португалецът Диого Као през 15-ти век. По това време португалските изследователи имали традицията да обявяват новооткритите територии за португалски като поставят каменни кръстове с гравирани надписи, наречени "падрао". Оттук идва и името на местността, което в превод означава "Носът с кръста" По-късно, когато страната е немска колония, Германия придобива каменния кръст и го съхранява в музей в Берлин до 2019г. Днес на брега могат да бъдат видяни два кръста - и двата реплика на оригиналния, един издигнат през 19ти век и по-нов, поставен през 20ти век. Нощувка в хотел в Свакопмунд. 

7

Свакопмунд - Дамараленд


Закуска. Днес се отправяме по жипописен път към планинския регион Дамараленд. Заради тежките метеорологични условия тук (високи температури и редки валежи), този регион е един от най- слабо населените в Намибия. На туристите обаче, той може да предложи огромно разнообразие от преживявание - от най-високия връх Кьонигщайн (2573м.), до древните скални рикунски в Твифелфонтейн и пустиннити слонове, които обитават района. 

8

Дамараленд - Каманджаб


Закуска. Започваме днешния ден с посещение на Твифелфонтейн - единственият обект в Намибия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тук ще разгледаме стотици скални рисунки, за които се смята, че са били направени преди повече от 6000 години, от бушмените, живяли тук. Следващата ни спирка е уникалната "вкаменена гора", състояща се от стотици стъбла на дървета, съществували преди милиони години и останали и до днес като вкаменелости. Интересно откритие, което учените направили, е че тези дървета дори не са расли тук, а били довлечени от река, съществувала в праисторически времена. Продължаваме към "Музея на дамара". Дамара е името на една от най-старите етнически групи, които населявали региона, която дава и името на местността. В "Музея на дамара" не очаквайте обаче да видите прилежно подредени артефакти. Идеята зад проекта е да покаже на посетителите автентичния начин на живот на дамара, такъв какъвто е бил в миналото. По време на посещението ни в музея, служителите ще ни демонстрират как е изглеждал един обикновен  ден от живота на дамара, както и някои от по- специалните им ритуали. 

9

 Каманджаб - Национален парк "Етоша"


Закуска.  Днес ще научим повече за друга местна етническа група - полу-номадското племето Химба, които и днес продължават да живеят сравнително изолирано и пазят своите традиции и варвания. Селото, което ще посетим е типично химба село, с малки кръгли къщи, направени от слама, дърво и кравешки тор. След това продължаваме към Национален парк "Етоша" - една от най- предпочитаните сафари дестинации в Африка. Соленото плато Етоша доминира пейзажа и заема около 20% от територията на парка. Основните места за наблюдение на диви животни са водоемите на юг от платото, където те често се събират да пият от водота. По време на следобедното ни сафари из парка, ще имаме възможността да видим черни носорози, различни видове антилопи, зебри и над 340 вида птици, които живеят в парка. 

10

 Национален парк "Етоша" - Виндхук


Закуска.  Отпътуване обратно към Виндхук. Свободно време за разглеждане на града самостоятелно.

11

Закуска. Трансфер до летището във Видхук и отпътуване за България.

12

Пристигане в България на летище София - Терминал 2.

НАСТАНЯВАНЕ
стандартни хотели/лоджове със собствен санитарен възел
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+1078 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Сафари (game drive) в парка "Етоша"
118 лв.
Входна такса за парка "Етоша"
20 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Дубай - Видхук - Дубай - София в икономична класа, с включен кетъринг и летищни такси, чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж до 7 кг (с размери 55 см/38 см/20 см) на авиокомпания "Emirates"
9 нощувки в стандартни хотели/лоджове със собствен санитарен възел
9 закуски
Трансфери летище - хотел - летище
Англоговорящ местен гид
Водач на български език при минимум 8 туристи
Транспорт по програмата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза (65 евро)
Лични разходи, неспоменати в програмата
Бакшиши
Входни такси
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Още екскурзии за Намибия »