Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Дубай и Абу Даби
Египет
Мароко
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ

Мадагаскар - осмият континент

Антананариво - Андацибе - Анцирабе - Раномафана - Ранохира - Национален парк Исало - Тулеар - Ифати - Антананариво

Екскурзия със самолет
12 дни

Изолиран в продължение на милиони години от материка, еволюцията там е създала неповторима биосфера, каквато няма никъде другаде по света. Един огромен резерват, в който от играта между геология и биология са се запазили много ендемити, а сред тях и едни от най-интересните същества на планетата – лемурите.

Мадагаскар е задължителна дестинация не само за изкушените природолюбители, той е не по-малко любопитен и по отношение на етнологията и културата си. Местният език, подобен на индонезийския, странните погребални церемонии на малгашите, невероятната смес от традиционни култове и християнство, както и интересната архитектура рисуват най-екзотичната картина, създадена от приумиците на историята.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1

Отпътуване от летище София в 07:00 ч. за Париж. Пристигане на летището в Париж в 09:10 ч. Отпътуване за Мадагаскар в 10:50 ч. Пристигане на летището в Антананариво в 23:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2

Закуска. Посещение на парк Перейра, където може да се наблюдават гекони, хамелеони и други удивителни влечуги. Отпътуване към Андацибе. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

3

Закуска. Разходка из природен парк Андацибе, известен със своята богата флора и фауна. Тук са най-добри шансовете за наблюдаване на най-големия лемур - Индри. Нощувка.

4

Закуска. Отпътуване за град Анцирабе, чието име означава място с много сол. Анцирабе е град, известен със своите рикши, широко използвани като превозно средство, както и с производството на местната бира ТНВ. Нощувка.

5

Закуска. Отпътуване за Раномафана, място известно със своите минерални извори и природен парк. По пътя се разглежда Амбоситра, столицата на традиционната дърворезба, сширка на местния пазар. Пристигане в Раномафана. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

6

Закуска. Екскурзия до национален парк Раномафана. Разходка в тропическа гора, където ще имате възможност да наблюдавате в естествената им среда многобройни ендемични видове птици и лемури. Нощувка в Раномафана.

7

Закуска. Отпътуване на юг. Минаване през столицата на племето Бецилео - Фианаранцоа, наричано още "непобедимото". Продължаване към Амбалавао и посещение на местна работилница. Спирка в парк Анджа. Отпътуване за Ранохира през безлюдното плато Хоромбе. Пристигане в Ранохира късния следобед. Настаняване. Нощувка.

8

Закуска. Посещение на природен парк Исало, който е разположен е между масива Исало и платото Хоромбе. Днес ще имате възможност да изследвате природните чудеса на национален парк Исало, които включват каньони, естествени басейни и водопади. Ще наблюдавате местните птици и лемури. Нощувка.

9

Закуска. Отпътуване към Тулеар - столицата на Южен Мадагаскар. Пътят отнема около 6 часа. По пътя спирка при дендрариума Анцокай, за да разгледате резервата. Продължаване към Ифати. Пристигане. Настаняване. Нощувка.

10

Закуска. Трансфер към летището в Тулеар и полет към Антананариво. 

11

Отпътуване за Париж в 01:55 ч. Пристигане на летището в Париж в 11:05 ч. 

12

Отпътуване за София в 10:10 ч. Пристигане на летище София в 14:00 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+588 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Париж - Антананариво - Париж - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Air France"
Самолетен билет за вътрешен полет Тулеар - Антананариво
Описаните в програмата трансфери
Транспорт с автобус по маршрута
9 нощувки със закуска в 2** и 3*** хотели в двойна стая със собствен санитарен възел
Описаната туристическа програма
Местни екскурзоводи по целия маршрут
Водач-преводач от България
Входни такси за всички обекти, включени в програмата
Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза: 65 евро
Напитки (алкохолни и безалкохолни) и храна, които не са споменати в програмата
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Нощувка в Париж
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 8 записани туристи!
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Виза може да се получи и да се заплати при пристигане на летището в Антананариво. Не са необходими снимки или документи.
Още екскурзии за Мадагаскар »