Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ
ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ
ЕКЗОТИКА
ШОТЛАНДИЯ
ИРЛАНДИЯ

Мадагаскар - осмият континент

Раномафана

Екскурзия със самолет
16 дни

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път на развитие, идете в Мадагаскар!

Изолиран в продължение на милиони години от материка, еволюцията там е създала неповторима биосфера, каквато няма никъде другаде по света. Един огромен резерват, в който от играта между геология и биология са се запазили много ендемити, а сред тях и едни от най-интересните същества на планетата – лемурите.

Но Мадагаскар е задължителна дестинация не само за изкушените природолюбители. Той е не по-малко любопитен и по отношение на етнологията и културата си. Местният език, подобен на индонезийския, странните погребални церемонии на малгашите, невероятната смес от традиционни култове и християнство, както и интересната архитектура рисуват най-екзотичната картина, създадена от приумиците на историята. И на нея можете да се наслаждавате само там – в Мадагаскар!

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1

Отпътуване от София l 21.35 часа за Антананариво, Мадагаскар с Turkiash airlines. Полетът е с прекачване в Истанбул. 

2

Пристигане на летище Ивато в 15.30 часа. Трансфер до тризвезден хотел.


Закуска. Отпътуване за Перине. Посещение на парк Периера, където може да се наблюдават гекони, хамелиони и други удивителни влечуги. Нощувка в Перине.

3

След закуска се отпрявеме на изток от Тана. Посещение на парк Перейра, където може да се наблюдават гекони, хамелеони и други удивителни влечуги. Продължаваме към Андацибе, където ще нощуваме.


4

В сутрешните часове многобройните обитатели на тропическите гори са най-активни. След закуска разходка из природен парк Андацибе, известен със своята богата флора и фауна. Тук са най-добри шансовете за наблюдаване на най-големия лемур - Индри. Нощувка.


5

Отпътуване за град Анцирабе, чието име означава място с много сол. Анцирабе е град, известен със своите рикши, широко използвани като превозно средств, както и с производството на местната бира ТНВ. Нощувка.


6

След закуска отпътуваме за Раномафана, място известно със своите минерални извори и природен парк. По пътя разглеждаме Амбоситра, столицата на традиционната дърворезба, където ще разгледаме местния пазар. Нощувка в Раномафана.

7
Раномафана

Екскурзия до национален парк Раномафана. Разходка в тропическа гора, където ще наблюдаваме в естествената им среда многобройни ендемични видове птици и лемури. Нощувка в Раномафана.

8

Продължаваме на юг. Ще минем през столицата на племето Бецилео - Фианаранцоа. Това племе е наричано "непобедимото"! Продължаваме към Амбалавао, където ще посетим местна работилница. Ще спрем и в парк Анджа. Преди да пристигнем в Ранохира късния следобед ще пресечем безлюдното плато Хоромбе. Нощувка в Ранохира.


9

Природен парк Исало е разположен е между масива Исало и платото Хоромбе. Днес ще изследваме природните чудеса на национален парк Исало, които включват каньони, естествени басейни и водопади. Ще наблюдаваме местните птици и лемури.

10

Отправяме се директно към Тулеар - столицата на Южен Мадагаскар. Пътят отнема около 6 часа. По пътя ще спрем при дендрариума Анцокай, за да разгледаме резервата. Продължаваме към Ифати, за да се насладим на няколко релаксиращи дни.


11

Свободно време за плаж и възможност за посещение на частния резерват Рениала и др.


12

Свободно време за плаж и възможност за посещение на  селото на костенурките и др.


13

Свободно време за плаж и възможност за гмуркане и др.


14

След закуска трансфер до летището в Тулеар за вътрешен полет до Антананариво. Трансфер до хотела за нощувка.

15

Ако времето позволява - обиколка на Тана, трансфер до летището и отпътуване за България в 17.00 часа с полет на Turkish airlines през Истанбул.

16

Пристигане на летище София в 9.10 часа.

НАСТАНЯВАНЕ
Настаняване в хотели със собствен санитарен възел
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+735 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Вътрешен полет Тулеар-Тана
Трансфер летище-хотел-летище в Тана
Общо 13 нощувки, в т.ч. 2 нощувки със закуска в Антананариво и 11 нощувки със закуска в 3* хотели съгласно програмата
Транспорт според програмата
Английскоговорещ местен гид - шофьор
Български водач от агенцията по време на цялата екскурзия (при мин. 8 души)
Всички входни такси по програма
Застраховка Помощ при пътуване с покритие 50 000 евро
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Вода
Напитки (алкохолни и безалкохолни) и храна, които не не са споменати в програмата
Лични разходи
Бакшиши
Виза: 65 евро (към юни 2016 г), заплаща се при пристигане на летището в Антананариво. Необходимо е да с еносят две паспортни снимки.
Самолетен билет с включени летищни такси София - Антананариво - София - информация за стойността на билета се предоставя на място в офиса
Допълнителни турове, които се заявяват и заплащат на място
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Полетът от София до Антананариво е около 17 часа. Използват се контакти като тези в България. Не се нуждаете от адаптъри. Мтел и Теленор предлагат услугата роуминг в Мадагаскар. За виза се кандидатсва на летище Ивато и се получава след заплащане. Можете да използвате и евро за пазаруване на определени места в големите градове. Ориентировъчни цени: обяд - 8-12 лв; бутилка местна бира - 2-3 лв; кафе - около 1 лв
Екскурзията се провежда при минимум 8 записани туристи!
Паспорти с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, 2 броя паспортни снимки.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Виза може да се получи и да се заплати при пристигане на летището в Антананариво. Не са необходими снимки или документи.
Още екскурзии за Мадагаскар »