Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Първа пролет в Пулия, Бари - със самолет, на български език!

Гарантирани цени и места!

София – Бари – Остуни – Лече – Алтамура – Матера – Алберобело – Локоротондо – Бари – София

Екскурзия със самолет
5 дни

Посрещнете пролетта в перлата на Южна Италия - областта Пулия, прочута с невероятната атмосфера, култура и кухня.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияБари

Събиране на летище София в 18:20 ч. за полет на авиокомпания Wizz Air (Терминал 1) за Бари в 20:20 ч. Кацане в Бари в 20:40 ч. Трансфер и настаняване в Бари вечерта. Нощувка.

2
ОстуниЛече

Закуска. Свободно време в Бари или по желание целодневна екскурзия до Остуни и Лече. Отпътуване и посещение на Остуни, известен като „Белия град” и прочут с типичната южна атмосфера на областта Пулия. Туристическа програма: катедралата и средновековния град. Отпътуване за Лече,  наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е съществувал още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а от тях го завземат римляните през 3 в.пр.Хр. Те му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и е наречен Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. След това за пет столетия Лече е върнат към Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през 11 в. и по-късно е присъединен към Кралство Сицилия. Туристическа програма: Катедралата; Епископският дворец; църквата „Св. Йоан Кръстител“; дворецът „Седжо“; градската крепост; църквата „Свети кръст“. Отпътуване за Бари. Нощувка.

3
АлтамураМатера

Закуска. Свободно време в Бари или по желание целодневна екскурзия до Алтамура и Матера. Посещение на Алтамура. Разглеждане на историческия център и неговите 200 "claustri" – малки квадратни дворчета, около които са разположени домовете с характерни арки, сводове, тераси. Впечатляващата катедрала е единствената църква на Пулия изградена по волята на Фридрих II. Алтамура е известна с хляба си от твърда пшеница с лук, маслини и гъби от Мурджа. Това е фокачата на Алтамура. Отпътуване за провинция Базиликата за посещение на Матера, обект от световно значение под агидата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т.н. „саси“, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за съпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в тези жилища не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране, на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „мъртвия град“. „Мъртвият“ период продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Отпътуване за Бари. Нощувка.


4
АлберобелоЛокоротондо

Закуска. Свободно време в Бари или по желание целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо. Посещение на Алберобело – приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и гадският музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото е направен от 10 трули, обединени в една. Тук ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Отпътуване за Локоротондо - една от 36-те най-красиви общини в Италия. Градът е записан в Книгата на рекордите на Гинес заради петте гласни "о" в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център, от където градът е получил името си, означаващо "кръгло мястото". Отпътуване за Бари. Нощувка.

5
БариСофия

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се съхранява в стая за багаж). Туристическа програма в Бари: посещение на стария град.  Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носи свой особен дух. Катедралата "Св. Савин" е построена в края на 12 в. в романски стил. През18 в. интериорът и фасадата на катедралата са променени в бароков стил. Базилика "Св. Никола" е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базилика "Св. Никола" интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца – съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на св. Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Връщане в хотела за трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air" в 21:10 ч. Кацане в София в 23:25 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Хотел ***
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+230 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Целодневна екскурзия до Остуни и Лече при минимум 20 записани туристи
85 лв.
Целодневна екскурзия до Алтамура и Матера при минимум 20 записани туристи
80 лв.
Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо при минимум 20 записани туристи
75 лв.
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см. (в двете посоки)
62 лв.
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки)
130 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки)
168 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Средиземноморието на български език на National Georgraphic (319 стр.)
24.90 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
Пешеходна разходка в Бари при мин. 12 туристи
18 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с комфортен туристически автобус
4 нощувки със закуски в хотел 3* в Бари
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач - екскурзовод от България при мин. 12 туристи
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см
Чекиран багаж до 23 кг
Чекиран багаж до 32 кг
Целодневна екскурзия до Остуни и Лече
Целодневна екскурзия до Алтамура и Матера
Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Резервации: депозит - 35% от основната цена. Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията
Екскурзията се провежда при минимум 48 записани туристи
Полетно разписание:
София - Бари 20:20 - 20:40
Бари - София 21:10 - 23:25
Всички посочени часове са в местно време
Валутен курс 1 BGN = 0,52 EUR
Часова разлика: България - 12:00 ч., Италия - 11:00 ч.
Цени на билети за туристическите обекти:
Галерия Pinacoteca Corrado Giaquinto Бари – 2.60 EUR, почивен ден - понеделник
Норманска крепост Свево, Бари - 3 EUR, почивен ден - понеделник
Цените на билетите и работното време на туристическите обекти могат да бъдат променени към датата на посещение!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »