Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Бари

Бари, Италия

Столицата на район Пулия и на провинция Бари е едноименният град, но на местния диалект звучи като Баре. Пристанищният град е разположен на Адриатическо море и е вторият по важност икономически, образователен и пристанищен център в Южна Италия. Покровител на морския град е Св. Николай. Населението на Бари е около 320 хил. души, но заедно с разрастващите се крайградски райони достига около 653 хил. души. 

Градът условно може да се раздели на 4 части - Старият град (на север), нова част (на юг) и две модерни пристанища.

Старият град, носещ звучното име „Баривекиа“, е запазен в северната част на града между две съвременни пристанища. Тук се намират и голяма част от туристическите обекти в града - базиликата „Св. Николай“ и катедралата „Св. Сабино“. Замъкът „Хоенщауфен“, построен за един от императорите на Свещената Римска империя Фредерик II, допълва загадъчния облик на стария квартал. Тази част на града не губи очарованието си и нощем, когато се превръща в основно средище на нощния живот на столицата. На юг се простира модерният квартал Мурат, който е изграден по плана на Йоахим Мурат с правилна мрежа от перпендикулярни улици и романтична крайбрежна алея край морето. В този район се намират и основните центрове за пазаруване. Същинският център на града е заобиколен и от бързо разрастващите се предградия, оформени по време на бурния растеж на Бари през 60-те и 70-те години на 20 век. Бари разполага и с международно летище, до което се осъществяват директни полети от множество европейски градове, включително и от София.

Основните забележителности в града са с културна и историческа насоченост. Най-популярна е църквата „Св. Николай“, където се намират мощите на Св. Николай Чудотворец. Интерес представляват още Катедралата на Бари (датираща от 11-12в.), Руската църква, както и замъкът в града (Swabian Castle), построен през 1131г. и реконструиран по-късно от Фредерик II; в днешно време служи както галерия за временни изложби.

От значение е и сградата на операта, театър Петрочели, която е сред най-големите в Италия, след тези в Милано и Неапол.

Екскурзии и почивки до Италия »