Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Белинцона

Швейцария

Белинцона е град в югоизточна Швейцария, кантон Тичино. Градът заема важно географско положение в Алпите. На юг е долината на река По, откъдето преминава основен маршрут по поречието на река Тичино и от езерото Маджоре. На север е долината на Тичино, което води до високите проходи на алпийските градчета Нуфенен и Сан Бернардино. В града живеят 17 000 жители.

Белинцона е градът с най-изявена италианска атмосфера град в Швейцария. В силуета на Тичино има мощни укрепления, включващ три от най-добре запазените средновековни крепости в Швейцария, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Данни за обитание на региона има от началото на неолита, а крепостта е построена по време на царуването на римския император Август. По време на царуването на Диоклетиан и Константин са построени верига от крепости и наблюдателни кули за защита на северната част на Италия от нашествие.

Днес в района три средновековни замъка пазят спомена за отминалите времена и привличат посетители с автентичната си атмосфера. Почти на границата между Швейцария и Италия се намират твърдините Монтебело, Сасо Корбаро и Кастелгранде, построени върху стръмни хълмове и отвесни скали.

Екскурзии и почивки до Швейцария »