Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Белинцона

Белинцона, Швейцария

Белинцона е град в югоизточна Швейцария, административен център на кантон Тичино. Разположен е в подножието на Алпите, на изток от река Тичино. По население Белинцона е вторият по големина град в кантона след Лугано. Тук живеят 18 500 жители, по-голямата част от които говорят италиански език.

 

В околностите на Белинцона има три средновековни крепости – Кастелгранде, Монтебело и Сасо Корбато, които заедно с историческия център на града са включени през 2000 г. в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Белинцона е градът с най-изявена италианска атмосфера в Швейцария.

 

За пръв в писмени документи за селището се споменава през 590 г. като стратегически пункт по пътя към прохода Сан Готардо и Сан Бернардино. От средата на 13 в. е част от земите на миланските херцози. През 1499 г., когато френският крал Луи XII завладява региона, той настанява голяма част от войската си в Белинцона. Една година по-късно в резултат на въстание на местните жители френската войска е прогонена и на 14.04.1500 г. градът се присъединява към Швейцарската конфедерация.

 

Екскурзии и почивки до Швейцария »