Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Македония
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ
ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ
ЕКЗОТИКА
ШОТЛАНДИЯ
ИРЛАНДИЯ

Грац

Грац, Австрия

Грац е вторият по големина град в Австрия и столица на Федерална провинция Щирия. Намира се в югоизточната част на страната и има население над 300 000 жители. Грац и е известен университетски център с 44 000 студенти и 6 университета. 

Грац е разположен в живописна зелена местност на брега на река Мур, а градът и околностите са богато залесени с разнообразни растителни видове. 

“Старият град”, намиращ се в центъра на Грац, е един от най-запазените градски центрове на Европа и фигурира в списъка на Юнеско за културни обекти на световното наследство. Катедралата в готически стил, Ландхауз – сградата, в която заседава федералния парламент на Щирия и музеят по изкуствата са само част от емблематичните сгради.

Други забележителности на града са замъкът Шлосберг, който е служил за крепост през Средновековието и Часовниковата кула, намираща се на върха на укреплението на 475 м. До върха може да се стигне със стара железница. Внимание заслужава и замъкът Егенберг, който е типичен пример за богатата барокова архитектура. 

Днес Грац е красив съвременен град, съчетаващ старинната атмсфера на отминалите времена и духа на академичната общност.

Екскурзии и почивки до Австрия »