Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Грац

Грац, Австрия

Грац е вторият по големина град в Австрия и столица на провинция Щирия с население близо 300 000 жители. Намира се в югоизточната част на страната, в живописна местност на брега на р. Мур, а градът и околностите са богато залесени с разнообразни растителни видове. 

Старата част на Грац е един от най-запазените градски центрове на Европа и е внесен в Списъка за световно културно и природно наследствона на ЮНЕСКО. Главната енорийска църква в готически стил, сградата на парламента на провинция Щирия и Музеят за история на изкуствата са само част от емблематичните сгради. Други забележителности на града са средновековният замък и Часовниковата кула – символът на града, които се намират на върха Шлосберг. До върха може да се стигне със стара железница. Внимание заслужава и замъкът „Егенберг” – типичен пример за богатата барокова архитектура.

 

Днес Грац е красив съвременен град, съчетаващ старинната атмсфера на отминалите времена и духа на академичната общност. Грац е известен учебен център с 6 университета и 44 000 студенти. 

Екскурзии и почивки до Австрия »