Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55+
Испания
Италия
Гърция
Чехия
Турция
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ВАКАНЦИОННИ ПРОГРАМИ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Женева

Женева, Швейцария

  Женева е космополитен град, разположен в западната част на Женевското езеро в Швейцария. Градът е френскоезичен и динамичен бизнес център. Тук се намират европейската централа на ООН, както и седалището на международния Червен кръст. Освен това, Женева е и седалище на над 250 международни организации, предимно НПО. Също така е дом на Европейската лаборатория по физика на елементарните частици (CERN), която е една от най-модерните научни лаборатории в света.

  Градът е разположен на мястото, където река Рона изтича от Женевското езеро, и е разделен на две. На южния бряг (Rive Gauche) се намира Стария град, датиращ от 16 век. Разположен на югозапад от Стария град, се намира университетският район Plainpalais. На юг от него е Carouge – живописно предградие с население от художници. Северният бряг (Rive Droite) е главната търговска зона на Женева, където доминират разположените по кея хотели.

  Символ на Женева е фонтанът Же д'О, който е един от най-високите фонтани в света. Разположен в Женевското езеро, близо до центъра на града, той изстрелва струята на водата до 140 метра височина при скорост от 200 км. в час. През нощта привлича вниманието още повече с ефектното си осветление. 

Екскурзии и почивки до Швейцария »