Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Чехия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Русия
Мароко
Почивки със собствен транспорт
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
НОВА ГОДИНА
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ШВЕЙЦАРИЯ
ПОЛША
ШРИ ЛАНКА
55 +
МАЛДИВИ
КУБА
ЯПОНИЯ
БЪЛГАРИЯ

Женева

Женева, Швейцария

Женева е град в югозападна Швейцария и столица на едноименния френскоезичен кантон. С население от близо 200 хил. души Женева е вторият по големина град в страната. 44% от жителите на града са чужденци. Тук са разположени централите на много международни организации като Европейския отдел на ООН, на Червения кръст, Световната търговска организация, Световната здравна организация, Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН).
Заедно с Цюрих и Базел от дълги години Женева е сред населените места с най-добри условия за живот в света и това го нарежда в класацията на най-скъпите градове в световен мащаб. През 2018 г. 18,6 % от жителите на Женева са милионери (изчислено в USD), което извежда Женева на второ място в света след Монако по най-гъсто населени милионери.
Градът е разположен на мястото, където река Рона изтича от Женевското езеро. Реката разделя града на две. На левия бряг се намира историческият център с кметството и катедралата „Св. Петър“, а на десния е търговската зона на Женева и Дворецът на нацията.
Безспорният символ на Женева е фонтанът „Же д'О“. Разположен в Женевското езеро, близо до центъра на града, той изстрелва струята на водата до 140 метра височина при скорост от 200 км. в час. През нощта привлича вниманието още повече с ефектното си осветление.

Екскурзии и почивки до Швейцария »