Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ОФЕРТИ за МОРЕ
ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

Катедралата "Св. Павел"

Лондон, Великобритания

Катедралата "Св. Павел" в Лондон е една от най-внушителните и красиви катедрали в цяла Европа. Огромните й размери са впечатляващи, а куполът й по височина е надминат единствено от този на базиликата "Св. Петър" в Рим. Настоящият храм "Св. Павел" е бил издигнат през 17 и 18 век, между 1675 и 1710 година. Векове преди това обаче на това място е имало религиозни постройки, като днешната е четвъртата на тази лондонска територия, а според някои източници дори петата.

Катедралата “Св. Павел” е шедьовър на архитекта Кристофър Рен. Със своите 111 метра височина тя е най-високата постройка в Лондон през годините между 1710 и 1962. Редица важни събития на кралския двор са проведени в Свети Павел през вековете.

В северозападната кула на храма има 13 камбани, всяка от които издава различен тон на звънене. В югозападната кула има само четири камбани, но една от тях е грандиозната близо 17-тонна камбана, която носи името Велики Павел. Датираща от 1881 година тя е най-голямата камбана на Британския остров.

Екскурзии и почивки до Великобритания »