Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ОТ ВАРНА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Котор

Котор, Черна гора

Разположен в най-дълбоката част на невероятния Которския залив (Бока Которска), Котор не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на закътаните площади. Надвисналите над града планини осигуряват защита на целия залив. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич.

Няма точни данни за възникването на града, но археолозите смятат, че е бил изграден върху останките на древния град Акрувиум. Според древногръцка легенда, градът е основан от аргонавтите, завръщащи се у дома със Златното руно.

 

Котор е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради важната си роля в изкуството и културата на Балканите през средните векове, както и заради забележителната си морска традиция на важно пристанище с най-старата документирана все още съществуваща моряшка гилдия в света. В града ще усетите влиянието на средиземноморската култура и венецианската архитектура.

Екскурзии и почивки до Черна гора »