Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Чехия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Русия
Мароко
Почивки със собствен транспорт
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
НОВА ГОДИНА
ИНДИВИДУАЛНИ ПРОГРАМИ
ШВЕЙЦАРИЯ
ПОЛША
ШРИ ЛАНКА
55 +
МАЛДИВИ
КУБА
ЯПОНИЯ
БЪЛГАРИЯ

Мандурия

Мандурия, Италия

Мандурия е считан за един от важните центрове на античната култура на месапите. Според Херодот те произлизат от Крит. Мандурия е известна с производството на вино „Примитиво ди Мандурия”. Естествено в Мандурия има и музей на виното „Примитиво ди Мандурия”, където могат да се видят примери за антични еноложки техники, разказани чрез инструментите, които обясняват технологичната еволюция. Събрани са и инструменти и предмети от бита, старинни рамки, легла и матраци пълни с листа от царевица. Интересната етнографска изложба, се фокусира върху живота и обичаите на някогашното селско общество.

Съвременният град е в близост до мястото на древния Мандурия, където все още могат да се видят значителни останки от укрепления. Стените са двойни, изградени от правоъгълни каменни блокове, без хоросан, и с широк ров отпред. През 1886 година са открити  и древни гробници със златни накити вътре.

Символът на града е кладенец с бадемово дръвче, растящо в центъра му, което било споменато от римския автор Плиний Стари в История Натуралис през 1 век сл. Хр. Кладенецът все още може да се види и днес, точно както е описан преди около 2000 години, с бадемът все още издигащ се от центъра.

 

Интерес в Мандурия представляват и: църквата „Мадре“ със средновековен произход, но реновирана през 16 век; църквата „Сан Пиетро Мандурино“, вероятно елинистична гробница, по-късно пригодена за църква през 8-9 век; църквата „Света Троица“ (11-12 век) с фасада с три възрожденски портала и розетка и камбанария от 15-ти век, украсена с големи маски с неизвестен произход.

Екскурзии и почивки до Италия »