Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Мандурия

Мандурия, Италия

Мандурия е считан за един от важните центрове на античната култура на месапите. Според Херодот те произлизат от Крит. Мандурия е известна с производството на вино „Примитиво ди Мандурия”. Естествено в Мандурия има и музей на виното „Примитиво ди Мандурия”, където могат да се видят примери за антични еноложки техники, разказани чрез инструментите, които обясняват технологичната еволюция. Събрани са и инструменти и предмети от бита, старинни рамки, легла и матраци пълни с листа от царевица. Интересната етнографска изложба, се фокусира върху живота и обичаите на някогашното селско общество.

Съвременният град е в близост до мястото на древния Мандурия, където все още могат да се видят значителни останки от укрепления. Стените са двойни, изградени от правоъгълни каменни блокове, без хоросан, и с широк ров отпред. През 1886 година са открити  и древни гробници със златни накити вътре.

Символът на града е кладенец с бадемово дръвче, растящо в центъра му, което било споменато от римския автор Плиний Стари в История Натуралис през 1 век сл. Хр. Кладенецът все още може да се види и днес, точно както е описан преди около 2000 години, с бадемът все още издигащ се от центъра.

 

Интерес в Мандурия представляват и: църквата „Мадре“ със средновековен произход, но реновирана през 16 век; църквата „Сан Пиетро Мандурино“, вероятно елинистична гробница, по-късно пригодена за църква през 8-9 век; църквата „Света Троица“ (11-12 век) с фасада с три възрожденски портала и розетка и камбанария от 15-ти век, украсена с големи маски с неизвестен произход.

Екскурзии и почивки до Италия »