Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Гърция
Португалия
Турция
Северна Македония
Сърбия
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА

Назарет

Назарет, Израел

Назарет е град в северен Израел, в историческата област Галилея. Намира се на 9 км. югоизточно от планината Тавор. Населението днес е около 65 000 души. 

 

 

За християните това е свято място, тъй като тук Исус е прекарал по-голямата част от земния си път. В Библията многократно месията се споменава като Исус от Назарет. Тук се намира базиликата на Благовещението, мястото на което Архангел Михаил съобщава вестта на Дева Мария за това, че ще роди син господен. В Назарет се намира църквата, посветена на дърводелеца Йосиф (земният баща на Исус), в която се съхраняват останки от I в. На това място се е намирал домът на святото семейство на Йосиф, Мария и Исус. В града се намират и други църкви, в една от които е проповядвал Христос.

 

 

Близката планина Тавор е свята за християнския свят, защото се вярва че това е мястото на Преображението на Господ. Днес тук има няколко манастира и базиликата Преображение Господне. От върха на планината се открива чудесна гледка към Средиземно море, Галилейското езеро и планината Ермон. 

 

 

В околностите на Назарет може да се обходи маршрутът с местата, по които Исус и учениците му са бродили някога. Това е специално подбрана обиколка от 60 км., обозначена с табели с много информация, включваща библейските пейзажи, такива каквито са били преди две хилядолетия. Кулминацията на това духовно събитие е при Галилейското езеро.

Екскурзии и почивки до Израел »