Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
БЪЛГАРИЯ
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
55+
Йордания
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Германия
Турция
Дубай и Абу Даби
Египет
Доминикана
Сърбия
Северна Македония
Мароко
Почивки със собствен транспорт
Свети Валентин
Мартенски празници
Великден
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
КОЛУМБИЯ
КУБА
МАЛДИВИ
ШРИ ЛАНКА
55 +
ДОМИНИКАНА
КЕНИЯ

Национален парк „Цаво”

Кения

Национален парк "Цаво" е разделен от магистралата Найроби-Момбаса на източен и западен. Това е най-големият ловен резерват на Кения и един от най-обширните в света, превърнал се в предпочитано място за организиране на африканско сафари. Известен с големия брой лъвове и слонове, които живеят там, националният парк „Цаво” е дом на изумително разнообразие от диви животни, които оцеляват в негостоприемните му безводни вулканични зони, в това число и животните от така наречената “голяма петорка”.

 

 

Източен Цаво е по-малко посещаван и само южната му част, оградена от север от река Галана, е отворена за туристи. Срещите със слоновете са гарантирани през цялата година, с изключение на по-влажните месеци - май, юни и ноември, когато по-големите животни се разпръсват в различни посоки.

 

 

Други животни, които могат да се видят са хипопотамите, лъвовете и стадата зебри. Край водопада Лугард се намира резерватът за черни носорози, предназначен да опази този животински вид, чийто представители са намалели вследствие на бракониерския улов, до едва 50 екземпляра. Западен Цаво е по-малък по площ и предлага по-достъпни изживявания, макар че той също е обитаван от много диви животни, включително над 70 вида бозайници.

 

 

Широката 70 метра река, която започва от изворите Мзима, представлява чудесно място за наблюдение на нилски крокодили и хипопотами, както и на обикновени зебри и газели, които идват тук да пият вода.

 

 

Паркът обхваща повече от 21 хил. кв. км. - територия, която надвишава, например, страни като Ямайка.

Екскурзии и почивки до Кения »